Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Puben 3v efter ?

Skrivet av Becca med K & E
Härom dagen hade vi besök av en gammal kompis + pojkvänn. De ville gärna komma och kolla in vår dotter som de inte träffat(2:a barnet).
I går fick jag ett sms av denna tjejkompis som undrade om jag var mogen för en ute kväll i helgen...

-"Hallå, kom igen när du själv fått barn!" Dottern är ännu bara 3 veckor!!
Ååå, jag blir så irriterad! Jag är bara intresant då jag kan följa med på puben(vi har dock riktigt skoj) eller då det finns en bäbis att hålla i.
Visst har jag vart ifrån vår dotter längre stunder redan nu, men inte 17 lämnar jag min familj så tidigt och springer runt en natt på stan. Det finns lixom inget som lockar just nu.
Vi är ändå båda 23 så jag tyckar att hon borde vara mogen och förstå att jag inte är så intreserad av utelivet just denna månad.
Hur har ni det med förståelsen från vänner?
Svar på tråden: Puben 3v efter ?

Öhh vadå?

Varför är det så himla oförstående? Var glad att hon frågade! De flesta blir inte ens medräknade i kompisgänget längre efter att de fått barn, de blir aldrig tillfrågade. Hon har inga barn så hur ska hon kunna veta hur du känner dig 3 veckor efter förlossningen? Hon frågade ju om du var redo. Då är det väl bara att svara Nej tack?
Skrivet av    Emilia

Men

herregud, vissa vet inte vad det innebär, 3 veckor då är man ju fortfarande trött och mosig efter förlossningen :) Men som ovanstående skrev, ta inte illa upp så, hon menade nog bara väl....kul att hon frågade men hon tänkte nog inte så långt. Själv var jag ute på en invigning av en klubb när Liam var två månader men det blev bara en kortis och inget röj....när han var 3 mån fyllde jag 21 och firades hemma hos en kompis och gick ut och det kändes lagom men många hade nog invändningar eftersom han var så liten men eftersom jag inte ammade och kände mig redo (pappan var hemma med honom) så varför inte? Du känner själv när du vill, vissa går säkert ut efter 3 veckor medan andra väntar flera år...
Skrivet av    Elle med Liam

Jag var på krogen...

4 veckor efter förlossningen och drack ett glas vin med mina vänner. Det var lite light-firande att jag var först ut med att få barn. Och du, pappor fungerar lika bra som mammor för bebisar :)
Skrivet av    johanna mA o magen

Håll i dom

vännerna som frågar och bryr sig, för en vacker dag så finnes dom inte där, tyvärr.
Skrivet av    Bumbi m Ronja & Alve

Jag är öht inte intresserad

av att gå ut på krogen.. varken då jag hade bebisar lr nu några år senare.. men jag tycker du ska vara glad att hon frågar.. o som Bumbi sa bör man hålla hårt i vännerna så att de inte försvinner.. Med det menar jag inte att du måste gå på krogen men du bör nog inte bli upprörd för att någon frågar..
Skrivet av    JmedNochM

Hej alla!

Oj, det va visst inget bra att lägga ett sådant inlägg här hos mina jämnåriga... Pappa funkar minst lika bra, ja vet och har därför vart hemmifrån både nu och då. Tycker att det är jätte viktigt att jag me får komma iväg, men har då fått höra både dittan och dattan som gör att man som mamma måste få dåligt samvete. Själv känner jag att det ännu är för tidigt för en lång, dansant party kväll. Speciellt med denna vän som bara tar kontakt då hon vill ha någon att gå ut med. Ja trivs bättre med dem som accepterar hur jag/vi har det och utgår ifrån det.
Skrivet av    Becca m K & E

Självklart

om hon är en sån som bara tar kontakt när hon vill ha en rolig festkompis är hon inget o ha. Har själv brutit kontakten med en sån tjej, alltså hon ringer för att hon vill få med mig på fest. Då är det bättre att behålla de vännerna som ringer och vill bjuda på fika,gå på bio, gå på stan mm.... min sk då bästa kompis har träffat Liam 3-4 gånger på 2 år och vi bor 5 minuter ifrån varann, jag har liksom fullt upp nu med en tvååring och om jag ska vara ärlig känner jag inte för att träffa henne heller, vi lever liksom inte samma liv längre... Alla dagar är likadana, jobba, hämta Liam, leka, vänta på sambon, laga middag sen är liksom klockan 17.30 och då börjar snart bolibompa och jag vill behålla dom rutinerna, tex inget folk hemma när han ska nattas osv...har hittat bättre vänner och eftersom jag inte hör av mig till henne heller behöver jag inte henne så mycket som jag trodde i början.
Skrivet av    Elle med Liam

ojdå...

men att gå på krogen behöver väl inte innebära lång partykväll med dåligt samvete? Jag går ofta på krogen och dricker läsk eller kaffe ich bara umgås med mina vänner. Det jag menar är bara att mnan ibland själv får anpassa sig och inte alltid mena på att alla andra ska förstå. Innan jag fick barn förstod inte jag hur det är att vara förälder och än idag förstår jag inte hur vissa ser på sitt föräldraskap. För övrigt så förstår jag inte riktigt inledningen på ditt inlägg?
Skrivet av    johanna mA o magen

Låter trist

att hon bara hör av sig då... Jag var ute första gången då min pojke var 8 veckor, men ville mest vända hem redan i kön =) De vänner jag har kvar \"från förr\" är ännu barnlösa, men väldigt barnkära så det har inte varit några problem för mig. De uppskattar att sitta hemma i min soffa, shoppa, fika eller kanske bara ta en bio minst lika mkt. ta det du i din egen takt och sen finns det ju inget som hidrar att DU ringer den här partypinglan när du vill gå ut!
Skrivet av    Jag m bebis-03+bf6/1

Hos dina jämnåriga?

Vad har det med saken att göra? Jag går aldrig ut o det är för att jag tycker det är bland det tråkigaste man kan ägna sej åt.. jag tycker det är skittrist att festa.. däremot gör jag ju andra saker när jag är barnledig där det inte ingår att dricka sprit.. Jag tycker inte du ska gå ut öht om du inte vill gå ut o inte med denna vän om du inte vill umgås med henne.. men jag tycker samtidigt inte att du ska klandra henne för att hon inte förstår.. det är inte lätt att veta vad det innebär att ha barn... o jag är fundersam om det t.ex. hade varit lika självklart att pappan inte skulle gå ut? Du gör som du vill men du bör nog ändå uppskatta att folk vill ha dej med.. många avstår nog från att fråga just eftersom de inte tror att man kan lr vill följa med.. o det är ju inte heller så kul.. det är ju bättre att kunna säga nejtack än att inte ens bli tillfrågad.. lr hur?
Skrivet av    JmedNochM

ojojoj

här var det rabalder... hahahahaha alltid uppfriskande med diskussioner. För det första. Gör som DU vill. Säg till kompisen, säg inte till kompisen, gå ut stanna hemma, gör va fasen du vill. För det andra, till frågan du ställde. De flesta av mina vänner förstod, de frågade men klargjorde att de förstår om jag inte vill. Punkt slut. Ha d bra...
Skrivet av    zemzem

Tycker det bara är konstigt..

Jag själv var 17 år gammal när jag födde min tös. Och det dröjde tills hon var 2 år gammal då jag gick ut första gången,och jag skaffade aldrig barnvakt heller förrän efter 1 1/2 år i kortare stunder. Jag förlorade aldrig mina vänner,och de tjatade då aldrig om att festa,även om de själva gjorde det. Jag festade mycket innan jag blev gravid,och mina vänner festade än. Men de tog sig tid till mig ganska ofta,ringde aldrig några nattliga samtal eller fyllesamtall som jag vet att vissa får. Jag förstår inte riktigt för vissa som har så bråttom ut egentligen när de ganska nyligen fått barn.Man har hela livet på sig.Nu menar jag inte att man ska vänta i flera år.Det gör man som man vill anser jag. Nej,jag skulle inte lämna bort en bebis för en timme ens. Jag började lämna bort min tös lite grann när man kunde kommunecera med henne,prata lite grann med henne,när hon tyckte det var roligt att vara med andra istället för bara mamma. Oh,vad jag saknar den härliga bebis tiden när jag tänker tillbaks.
Skrivet av    mmmm

Det finns ju ett mellanting

mellan att lämna bort bebisen när den är en eller två veckor gammal o när den är två år gammal o inte längre en bebis.. Jag kanske har fel men jag får anta att du inte har nån pappa till barnet? För att låta pappan ha hand om barnet ett par timmar kan ju knappast vara att lämna bort barnet lr är det så du ser på saken?
Skrivet av    JmedNochM

att gå ut som 17-åring...

skiljer sig från att gå ut som 22-åring. Och sen är alla familjer olika, jag började plugga när in dotter var 3 veckor och hon var med sin pappa. Vi och jag väljer att leva på vårt sätt och du på ditt, inga sätt är fel...
Skrivet av    johanna mA o magen

Äh. Ha lite förståelse för henne

Hon vet inte hur det är att få barn. Var glad att hon frågar dig istället.
Skrivet av    Kakaobönan

Kanske

förstår de inte bättre, har man inte själv barn så kan det vara mindre lätt att tänka sig in i hur det är & hur man känner. Fast visst hade jag också reagerat, men ändå vart glad över att de faktiskt frågat & vill ha med mig. De kan ju också ha känt att det var bättre att fråga än att inte fråga alls. Du kunde ju lika gärna blivit ledsen för att de inte ens fråga dig, även om du hade tackat nej som nu. Det skadar ju aldrig att fråga, så resonerar jag :) Bli inte upprörd över att de, då kanske de inte frågar dig alls nästa gång när du kanske vill med ut.
Skrivet av    Hillan

lite dillande om ämnet

Jag förstår precis vad du menar. Jag var riktigt mör efter min dotters födelse, i och för sig så har jag varit ensam med henne sedan dag 1, men jag bangade inte middagar, promenader, fikor och andra \"lagom\" grejor med mina barnlösa vänner, däremot att gå på krogen... Jag hade inte klarat det när hon var 3 veckor oavsett amning eftersom jag gick sönder en del i underlivet och inte ens kunde kissa normalt förrän ungefär 2månader efter förlossningen. Det kändes konstant som taggtråd i underlivet och det är inget som jag någonsin vill uppleva igen. Dock inte sagt att bara för att man får barn ska man sluta leva, man kan ju ta med bebisen och gå ut och äta middag (med alkohol om man så känner) eller gå på någon privatfest, då kan man ju oftast ta med bebin och pappan och antingen sätta dem i ett angränsande rum eller ha dem med. Flera av mina vänner som fick barn samtidigt som jag har varit ute en del men först efter kanske tre månader. Själv var jag ute för en av de första ggr på 11 månader i går och kanske speglas mitt inlägg av att jag itne hade så jäkla kul. Men det är fritt för alla, gå ut eller inte, man kan ju dock tänka att de som inte har barn kanske kan föreslå en lite mer sansad grej att göra tillsammans tills bebisen är lite större. Men det är min åsikt och jag är ju påväg att bli en gammal mamma i den här gruppens mening -är 24 nu och var 23 när M föddes. Fast inställningen kanske har att göra med hur mkt man hann gå på krogen innan bebisen kom... fast nu är jag ute på svag is. Nej, man får nog ha lite tålamod med puckade kompisar såväl som med vänliga, alla är olika både mammor o barn och parytgäng. Nu ska jag ta min baksmälla och gå ut i parken och se om min 11 månaders har det bra med mormor där. Ha det bra alla! kram kram
Skrivet av    Anonym

Det var jag..

..Jag var 20 när jag fick min son, och jag hade en tung graviditet och gick över tiden 11 dgr. När han var 3 v så gick jag ut en sväng med mina vänner, min sambo var hemma med sonen. Nu när dottern kom så var hon 2 månader när jag gick ut första gången. Jag tycker om att gå ut då och då, och kan ju tillägga att jag aldrig har lämnat bort barnen utan det är sambon som är hemma med dom då. Ingen reagerar om en kille går ut, men så fort tjejen går ut så blir det snack. Jättetrist tycker jag, alla får göra som dom vill så länge barnen inte far illa.
Skrivet av    *Tina*

bra skrivet...

det är alltid ok att skuldbelägga mamman, ingen ifrågasätter om pappan umgås med kompisar fast han har en tre veckors bebis hemma. håller med dig fullt ut.
Skrivet av    johanna mA o magen

Japp

Va ute i fredags då min bäbis var 6 veckor! Fungerade alldeles utmärkt! Men man behöver ju inte vänja sig vid att gå ut utan bäbisen!
Skrivet av    /Minnie

Artiklar från Familjeliv