Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad betyder detta? Röngenutlåtandet!(kanske SO?)

Skrivet av Elisabeth
Hejsan igen.Detta svar fick jag läsa då jag röntgades därför att jag har så jobbiga muskelkramper av och till.Vilket jag skrivit om här tidigare..

" 9-barnsmamma,som sedan tonåren haft krökt bröstrygg och svaga ryggmuskler.Har nu smärta mitt i bröstryggen med utstrålning fram emot bröstbenet,spec.uttalat på natten.Även nackbesvär.
Reumautredning neg.

Status: Halsrygg full rörlighet.
Bröstrygg: ökad thorakal kyfos och palpöm paravertebralt till vä i mellersta bröstryggen.

Halsrygg:ordinärt fynd.

Bröstrygg:ökad kyfos och måttliga spondylosförändringar.Måttlig försämring sedan undersökning -89."

Kan detta utlåtande förklara mina anfallsvisa svåra,men kortvariga smärtor??Det är en dov,men stark,ytterst obehaglig kramp som är svår att stå ut med..

Jättetacksam för svar.Undrar särskilt vad måttliga spondylosförändringar betyder??

Svar
Spondylos...
... betyder lite förenklat den degenerativa (nedbrytande) process som drabbar mellankotskivorna o som ger sänkt kothöjd och utväxter från kotkropparna (en form av artros kanske man kan säga). Korrelationen mellan röntgenfynd och symtom brukar vara dålig, det är i princip omöjligt att avgöra om detta är orsaken till dina besvär men jag antar att svaret går till en läkare som kan ge dig mer information. Det finns en sjukdom som heter Mb Scheuerman som påminner lite om det du beskriver, kanske kan du läsa på lite mer om den o se om det kan stämma? Lycka till! =)
Skrivet av    Anonym
Det står i röntgenutlåtandet att
man undrat över både osteoporos och Scheuermanns. Men det var tydligen ingendera.Detta var för två år sedan men jag bad om en kopia på utlåtandet som jag letade rätt på imorse.
Skrivet av    Elisabeth
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons