Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag vill adoptera!!! Tacksam för alla tips!

Skrivet av L.D.
Det här är vår historia! Har en son på 15 mån (biologisk) och har sedan han föddes försökt bli gravid igen men det vill sig inte! Nu har jag bestämt mig för att lägga ned hela projektet! Har alltid haft ögon för adoptioner men först det senaste halvåret har jag verkligen brunnit för detta! Till saken hör att min man är utländsk från ett fattigt land med många barnhem, där han fortfarande har sin folkbokföring plus medborgarskap, så vi tänkte helt enkelt åka dit och adoptera direkt, om det skulle fungera. Alltså besökta ett barnhem och välja/bli valda av ett barn. Kostnaden skulle hamna på max 2000 svenska kronor och barnet skulle iochförsig bli "hans" men det kanske skulle gå att låta mig adoptera barnet i Sverige sedan? I vilket fall så är det inget problem tror vi. Jag tycker att det är en oerhörd lättnad att slippa graviditetsångesten och jag hade en sjuhelvetes grav & förlossning så jag ser fram emot att slippa detta igen! Jag tänkte välja en äldre flicka(om jag bara får spåna fritt nu alltså) typ 3 år (alltså en storasyster) och undrar lite vilka erfaranheter som finns runt adoptioner av äldre barn? Jag är väl medveten om att det kanske inte alls blir en 3årig flicka, när vi är där så kanske vi direkt klickar med säg, en 6 årig kille eller en bebis eller vem vet? Jag tänkte låta stunden bestämma och barnen på hemmet. Det går nog inte att bestämma innan! Vi har förlorat en 5-årig flicka så det är nog därför hjärtat bultar extra för just en storasyster, men det handlar inte om att ersätta vår första flicka! Men huset är så hemskt tomt och jag kan inte leva med bara ett barn, jag vill ha många barn i huset och mitt hjärta och själ skriker efter ett barn till. Hoppas inte jag har flummat för mycket!

SKRIV gärna tips och råd!
MVH L.D.
Svar på tråden: Jag vill adoptera!!! Tacksam för alla tips!

vad kul att ni har bestämmt

er för att adoptera! Har tyvärr inga tips, men kolla gärna ochså under snackgruppen Adoptivbarn under vänta barn. Lycka till!
Skrivet av    Solen

Några tankar

Gå in och läs på www.adoptionsmyndigheten.se så får ni veta lite mer om adoption och hur det går till att adoptera på privat väg. Det lilla jag vet är att ni måste göra en svensk hemutredning eftersom ni inte kommer att adoptera under tiden ni är långvarigt bosatta i landet ifråga. Det är alltså ni två gemensamt som kommer att adoptera barnet och båda ska utredas. Även om ni har kontakter med barnhem inom landet måste MIA (den svenska adoptionsmyndigheten) godkänna adoptionskontakten. De har denna skyldighet för att säkerställa att det blir en adoptions som följer internationalla riktlinjer. Man måste tex säkerställa att barnet verkligen är tillgängligt för adoption (föräldrarnas samtycke eller för övergivna barn att barnhemmet gjort efterforskningar enligt landets adoptionslagars praxis) samt att inga mutor kommer att krävas etc. Mycket svensk administration som uppehållstillstånd och juridisk tillhörighet inom er familj bygger på att adoptionen gått korrekt och etiskt tillväga. Som jag har förstått det brukar man i Sverige inte godkänna att det adopterade barnet är äldre än de barn som redan existerar i famijlen. Ett adopterat barn mår oftast bäst av att få vara minst. Det behövs mycket närhet och uppmärksamhet för att ni ska kunna knyta an till varandra, något som ofta är svårare om det finns ett mindre barn i familjen. Lycka till med era adoptionsfunderingar. Med utgångspunkt i MIA\'s webbsida kan ni hitta länkar till våra adoptionsorganisationer som innehåller mycket värdefull information även om ni adopterar på pivat väg. Ett bra sätt att få veta mer är att gå en adoptionskurs. Er kommun kan ge er mer information om hur dessa administreras i er kommun.
Skrivet av    Mmea

Artiklar från Familjeliv