Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tror att barn är olika...

Skrivet av liks
om man läser igenom inläggen här inne ser man att många har väldigt olika uppfattningar. Jag tror att om man ser på våra barn så mår det absosolut bäst av de val som gör oss föräldrar lyckliga. "Lyckliga föräldrar lyckliga barn" Men jag tror inte att de är omöjligt att en del av alla världens barn behöver syskon. Jag är en sådan. Jag hade ingenstans klarat mig utan mina, kanske e jag ett typiskt mellanbarn. Därför har jag haft problem med mitt beslut för dottern och jag har komit fram till att hon en dag behöver ett syskon. Men ett flertal kompisar till mig är ensamma och en del av dessa har aldrig saknat syskon och en av dem har och saknar syskon väldigt mycket. Så jag tror att det är olika på barn och barn.
Svar på tråden: Tror att barn är olika...

Kanske det men jag tror ändå

att det är bäst med syskon till barnet. I alla fall en till den första. Det är roligt för barnen,och jätte skoj när dom blir vuxna.Jag tycker det är underbart med mina syskon,jag hade aldrig velat vara ensambarn.Jag har mina syskon kvar alltid,och det är kul när vi alla börjat skaffa barn,dela på saker och ting och hjälpa varandra. Jag vet många ensambarn som önskar syskon för det är väldigt ensamt.En viss ålder o barnåldern tänker man inte alltid på det för man har massa kompisar,bara enstaka tillfällen då alla ens vänner har syskon och gör saker med familjen och är på roliga semestrar ihop. Först när man blir äldre kan det vara ensamt. Jag tycker man ska försöka ha i alla fall två barn,det är varken dyrare eller jobbigare och så lär sig barnen av varandra och tar hand om varandra. Visst kan det vara olika.Men jag tror att minst flera gånger i barnens liv eller i den ensamma vuxnas liv så har man önskat sig syskon....även om man klarar sig bra utan dom så tror jag man älskar att ha dom.
Skrivet av    ajk

fast alla

har inte den syskonrelation som just du har. sen undrar jag vad det är man saknar om man inte har syskon? Är det schablonbilden som framställs av hur det är att ha syskon? Den där näära, livslånga vänskapen som ingen ens vet om den kommer att finnas?
Skrivet av    anna

undrar också....

varför folk o vänner i min omgivning har tjatat på mig o mannen i snart 3år om syskon till lilltjejen. Många tycker ju att bilden av den perfekta femiljen består av minst 2barn o 2vuxna ialla fall där vi bor. Jag har länge varit osäker på vårt val av ett barn eftersom jag är ung men nu känns det som om man har landat när man entligen bestämt sig att det räcker o struntar i vad folk säger. Vår dotter saknar inget alls,vi har barn runt omkring oss varje dag. För oss fungerar det perfekt med bara ett barn det är det som gör våran familj speciell för oss. Snart åker vi dess utom till Tunisien på semester o som vi har kämpat för att få ihop till en semester. För oss är det inte självklart med två barn vi är nöjda med det vi har. Så alla som inte accepterar det......detär inte antal barn som gör en familj, en familj består av så mycket mer. kram på er/Anni med Tindra
Skrivet av    anni med Tindra

tack!

Superbra skrivet!
Skrivet av    A

Artiklar från Familjeliv