Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

När slutade era barn med nappar??

Skrivet av Mamzing
Undrar när ni tog bort napparna för er småttingar.
Vi har ett par busar på 4 år. Har pratat ett tag med dom att det är dags och "ge bort napparna" och det har dom oxå tyckt så nu är det gjort och det har gått jättebra förutom i natt då dom antydde att det inte gick så bra att vara utan napp (3\'e natten),sa att vi inga hade kvar men dom blev inte lessna utan la sej. När vi sen gick och kollade dom så hade dom lagt sej i samma säng.
Får lite ångest, har vi gjort rätt eller skulle dom ha fått haft napparna längre.....ska vi fortsätta som vi gör eller ska dom få nya nappar....???
Svar på tråden: När slutade era barn med nappar??

stora tjejen

var 4,5 år och twinnsen 2,5 år. tog bort napparna medebums och vilket liv det var i fyra dagar!
Skrivet av    andromeda

Tack och lov

så har våra aldirg tagit napp. Jag har förstått att det är en knivig vana att bryta. Jag tycker 4 år är lite stort för att ha napp, så skaffa inga nya. Stå ut några dagar, du! Det är väl bra om de nöjer sig med varandra. :-) *Dunkar lite uppmuntrande i ryggen*
Skrivet av    Annika med Maria&Sofia 26/9 -03

3,5 år alla fyra

Vi har gett bort dem till jultomten på julafton. Ett par nätter har det varit lite knotigt, men sedan är det som om de glömmer den.
Skrivet av    Jessica m pojkar-96 & flickor-01

2 år och 10 månader....

...de lämnades till tomten. Båda hade lite svårt att somna första kvällarna och något oroliga nätter men det gick fort över. /Therese
Skrivet av    Thess m twins

4½ år (lite väl sent enl tandläkaren)

Men det gick hur bra som helst. Vi hade pratat en tid innan om att hon skulle få ett eget armbandsur när hon var en så stor flicka att hon slutade med napp. Samma dag som napparna var kastade gick vi och handlade ett rött armbandsur som hon fortfarande använder :-) Håll ut bara. Jag tror såna där övergångar & utvecklingssteg oftast känns mer hjärtknipande för föräldrarna än det gör för barnen.
Skrivet av    sisla

Mina...

slutade också med napp vid 4,5 år. Vi befarade det värsta, men det gick hur bra som helst!
Skrivet av    SaraL

På julafton

ska Niklas ge sina nappar till tomten och få en klocka i utbyte. Det är i alla fall vad vi förhandlar om för tillfället. Han blir tre i början av januari och har lite början till \"Öppet bett\" så ju förr desto bättre. Vi får se hur det går.
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

3 år

var mina killar. Vi gjorde fina kort, där killarna fick rita och skriva, vi satte sedan napparna i band och knöt i korten. Sedan gick vi ner till vår bondgård och gav dem till kattungarna....bodde i Halmstad då, annars så tänkte vi ju ge dem till kattungarna på Skansen... Det är alltid lättare att låta dem \"ge bort\" napparna (till några bättre \"behövande\"...) då kan man alltid säga det när de sedan saknar napparna...att \"de gav vi ju till katterna....vad ledsna DE skulle bli om vi tog tillbaka dem igen\" Har gjort det med alla mina 3 barn, och det har fungerat super!
Skrivet av    Ulrica

Tack för era svar

Tack för er omtanke och era svar :)
Skrivet av    Mamzing

2 år. Sen fick Jag nog! ;)

Tycker vi slutade i en bra ålder faktiskt! Deras tänder började ändra form så smått, å så var jag så fruktansvärt less på att leta nappar! Så det blev ett tvärt slut, som gick förvånandsvärt bra. De var bra precis två år, å var lovade att få ett tält när de slängt sina nappar. Sagt å gjort. Napparna i papperskorgen, å så fick de ett tält att ha på rummet :) Tycker nog att det är lagom att sluta med napp senast på treårsdagen jag... Men alla är vi av olika åsikt :)
Skrivet av    malin med melvin å isaac 0007

Ja du...

Eric har aldrig haft någon napp...eller bara lite när han var bebis. Louise däremot har gillat napp, men vi begränsade den från början till sovstunderna. Så hon har bara haft den när hon skulle sova. Nu i somras, (2 år och 4 månader) så skickade hon dem i ett brev till tomten och hans nissar. Hon fick ett brev tillbaka efter ett par dagar med hårsnoddar och spännen istället. Det gick jättebra. Ett par kvällar frågade hon efter nappen, men somnade ändå bra och på natten brydde hon sig inte alls om det när hon vaknade till. Som svar på frågan...Jag skulle absolut inte gett dem några nya nappar!!! Förr eller senare måste man ta det jobbiga och ju förr desto bättre, tycker jag. Lycka till!!!
Skrivet av    Anna-Lena m.Louise&Eric 030201

Nej för tusan..

...har du tagit napparna så låt de vara borta! Det är lättare att stå på dig nu än att ge tillbaka dem och försöka senare. Då vet de ju precis hur de ska göra för att få tillbaka dem! Saga & Tuva ska ge sina till tomten detta året, de fyller 3 år om 2 veckor. Det ska bli så skönt att slippa nappar!!
Skrivet av    Amelie m Saga & Tuva

När dom fyllde 3

Sambon sa bara en kväll vid midagen att det var dags att sluta och dom sa ok!!!! Tills...... det var dags att sova. men det tog nog bara 3 kvällar så var det som om dom alldrig haft napp
Skrivet av    Veronica med Vilma och Emma

Hm..?

Fick hon brev med hårsnoddar från riktiga tomten?? Eller från er?? :0) Kände hur jag blev lite grinig om det var tomten som skickade till henne för Corrinda fick ju inget tillbaka när hon postade sina nappar....*s* Robban ville inte ha napp, han ville ha mig som napp istället....vilket ju inte funkade så där rasande bra, så vi tvingade helt enkelt det stackars barnet att ta nappen... Han kväljde och vi tryckte in den i munnen igen...bussigt va? Men han lärde sig att gilla den:0) Och jag fick lite vila mellan amningarna.....inte att förringa! Dock så slutade han självmant när han var strax över ett år.Han tittade på nappen och garvade stort och slängde iväg den - den här kan du ta själv mamma! Sen den dagen brydde han sig inte ett smack, trots att Corrinda hade en i munnen ofta. Corrinda älskade sina nappar! Hon hade nog kunnat ha dem kvar ännu, men när grannen började prata om att ta bort dem för sin dotter så hakade vi på. Det slutade med att Corrinda slutade men inte granntösen..*s* Jag tror att hon var runt 3 år då hon gjorde fint paket och skickade till tomten, och det gick superbra!Frågade efter nappen på kvällarna några gånger, men köpte att vi ju skickat iväg dem. Mina största tjejer var runt 5 när de slutade.....*hemska tanke* Fast de hade nappen bara när de somnade in på kvällen, sen trillade den ut:0) och då orkade vi inte göra så stor sak av det. Men när de skulle sluta så mutade jag dem helt fräckt! En flicka på öppna förskolan skulle få lackskor när hon slutade med napp och det lovade jag mina med. Janelle ville jättegärna ha ett par blanka fina lackskor! Och stoltare unge än hon när hon spankulerade omkring i dem är svårt att hitta...om än lite ledsen för att nappen var borta.. Patricia mutade jag på samma sätt:0) Och kanske att jag ska ta tag i Novalies nappavvänjning nån gång sen....S.E.N!!
Skrivet av    Carola.J

Självklart....

...från riktiga tomten =) Menar du att han glömde skicka några till Corrinda. ??? Ja, det är väl lite sent nu förstås *s* Nåja, lätt och smidigt med nappar har vi haft det....och det är man ju tacksam för. Fast ibland önskar man att Eric skulle vilja haft en.....han har ju något lite svårt att komma till ro den killen =) om du förstår hur jag menar... Hoppas tomten kommer ihåg Novalie när hon slutar *fniss* Ha de finfint!!!
Skrivet av    Anna-lena m.Louise&Eric 030201

Ja det måste...

..han ha gjort,rackarns tomte:0) Alternativt att vi inte skrev nån avsändare kanske.....? *s* Jag ska absolut skriva en jättestor avsändare när Novaloppan skickar sina till Tomteland:0))))
Skrivet av    Carola.J

Det sämsta du kan göra..

..är att ge tillbaka napparna nu när du en gång har tagit bort dem. Då blir det sju resor värre nästa gång. Själv tycker jag att nappar ska tas bort när barnet är runt 9 månader, då går det som lättast.
Skrivet av    Fembarnsmamma

Artiklar från Familjeliv