Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Väntar tredje ganska tätt...

Skrivet av Lite anonym om det är ok.
...och tycker det känns oerhört jobbigt just nu. Jag vet inte om det är tredje graviditeten eller vad det är som gör det. Känner en växande panik över vad vi gett oss in på och då har jag ändå väldigt harmoniska och härliga barn. Jag har aldrig kännt av tendenser till depression tidigare men nu är jag trött, nedgången, ledsen och uppgiven varje dag. Allt får mig ur balans och jag känner inte alls någon större glädje eller kontakt för barnet i magen. Detta skapar ju naturligtvis än mer skuldkänsla.
Min man tror att det kommer när barnet är här, vi ville ju bli med barn (även om det gick lite väl snabbt...).
Har ni andra känns samma glädje och nyfikenhet varje graviditet?
Svar
Nejdå..
Jag kände precis som du när jag väntade trean. Vi ville ocksa ha en trea men det kom tätare än vad jag var redo för. Den graviditeten var en riktig berg-och dalbana känslomässigt och det höll i sig ca ett halvår efter förlossningen. Det var inga problem att knyta an till barnet men jag kände inte att det var roligt med tre barn. Det gör jag nu när minstingen är strax över året.
Skrivet av    Lia
Inte konstigt alls
Be att få prata med psykologen på MVC(de brukar ha en sån). De ska vara specialiserade på just sånt här. Det du känner är inte alls ovanigt... Själhar jag varit ordentligt deprimerad under båda mina graviditeter.
Skrivet av    Annika m R, L & N
hej!!
När jag väntade mitt 3:e barn kunde jag emellanåt känna som du. Framförallt kunde jga ha dåligt samvete för att jag inte engegerade mig i graviditeten på samma sätt som tidigare. Men nu efteråt förstår jag att det hade varit nästan omöjligt att hinna med det :-) Jag hade ju trots alt 2 små barn redna och ett helidsjobb som tog all min tid. Men faktum är att när 3:an väl kom och jag var föräldraledig så föll allt på plats! Jag trot det var min mest harmoniska period hitills i livet underdet året jag var hemma. Så det finns hopp :-) 3 barn är fantastiskt att ha, och JA, du kommer gott och väl att räcka till för alla 3, även om det känns precis tvärtom ibland. Lycka till och sköt om dig den tid som är kvar av grav.
Skrivet av    jenjen
Nej verkligen inte=)
Jag tror ärligt talat att jag inte landade med tvåan förräns han var ett par månader gammal. =)
Skrivet av    LottaJ
Tack för alla svar....
Det är skönt att läsa att det är \"ok\" att känna annorlunda under varje graviditet. Och visst är det väl så att det är mkt vardagsliv som upptar kraft och ork, denna graviditet känns betydligt mer \"självgående\". Jag tror och hoppas också att allt faller på plats när bäbisen väl är här.
Skrivet av    Tack!
Nej
verkligen inte...mest för att släkten blivit totalchockade de senaste två gångerna,så det har dämpat glädjen en smula...minst sagt. Jag har befunnit mig i ett chocktillstånd där jag inte vetat om jag varit glad eller ej,de senaste tre gångerna.Även om jag egentligen VELAT ha barn varje gång.Det är samma sak nu. kram
Skrivet av    Cecilia m fem+bf april?