Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Rosa tröjor med killmönster och tvärtom

Skrivet av cecilia
Fick ett tips av en kompis: http://www.meandi.se/

Härliga kläder, rätt dyra, men så fräcka!
Svar på tråden: Rosa tröjor med killmönster och tvärtom

Ett till tips

på Cubus finns det glittriga paljetttröjor på båda avdelningarna, dom har roliga färger också på pojkkläder, gula t.ex...
Skrivet av    Moa med Ella

Var ligger cubus? IMT

a
Skrivet av    cecilia

Nu vet ju inte jag i vilken stad

Du bor, du kanske menar sthlm? Här i Eskilstuna finns det både i centrum brevid HM och på Tuna Park. Men det finns säkert i sthlm också, sök på Gula sidorna.se?
Skrivet av    Moa med Ella

i Sthlm

ligger det på drottninggatan, en bit ner mot Gamla Stan. om det nu inte har flyttat sen jag var där sist för ett år sen =)
Skrivet av    emelie

Finns det alltså killmönster?

måste säga att jag reagerar på beskrivningen.. men jag är väl överkänslig
Skrivet av    seven

Är nog överkänslig

för jag reagerade också.
Skrivet av    Sol

Hon menade väl bara

det är lättare att beskriva vad man menar när man använder uttryck som är lätta att förstå. Även fast det är trist så vet ni väl vad hon menar, eller?
Skrivet av    Moa med Ella

jo fast

ett litet citationstecken hade känts bättre...
Skrivet av    seven

Herregud!

Killmönster finns ju, hur sjutton ska man kunna prata om könsskillnader om man inte får prata om verkligheten? Jag sätter inget citationstecken när jag pratar om något som verkligen finns i samhället och killmönster finns än så länge även om jag inte vill det ska finnas.
Skrivet av    cecilia

Vad är då killmönster

eftersom detta uppenbarligen finns?
Skrivet av    seven

Typ

Batman, eldsflammor, spiderman, brandbilar. Jag tycker det är fel att det är så men jag förnekar inte verkligheten och så länge det betraktas som killmönster använder jag det ordet när jag diskuterar men säger det givetvis inte till min egen son eller så andra barn hör.
Skrivet av    cecilia

Fast

det är ju just det jag reagerar mot. Varför är eld och en brandman mer killmönster än tjejmönster? Genom att använda det som vedertaget begrepp stärker man ju den indelningen. Om man inte vill ha det så, så tycker jag att citationstecken eller andra omskrivningar i högsta grad är på sin plats. Eller varför inte helt enkelt skriva Batman, brandbilar o dylikt.? Är hjärtan och kärlek bara för tjejer? Och vem är stjärnor till för?
Skrivet av    seven

Svar

Du har helt rätt. Jag kan visst skriva citationstecken men jag koncentrerar mig hellre på innehållt än på att märka ord och tecken. Tror dom flesta förstår ändå av helheten vad jag menar.
Skrivet av    cecilia

Ska öppna i göteborg i sept

står det på deras hemsida www.cubus.se
Skrivet av    cecilia

Går inte göra citationstecken i rubriken

så det kan ju finnasen anledning till att de inte var där.
Skrivet av    Bea m. V & H

själv vitsen

var ju inte att märka ord för att vara dum eller märkvärdig. Mer ville jag belysa att det är lätt att man bidrar till att förstärka gamla mönster t o m när man har som mål att bryta dem.
Skrivet av    seven

Visst är det så.

Skrev ett svar på det du skrivit om dagisfröken. Så här blev det hos oss häromdagen: Vi hade gäster och av någon anledning berättar jag att dottern när hon var mindre ville att hon och lillasyster skulle ha varsin grävskopa när de blev stora och gräva stora gropar som jobb och att deras män skulle passa barnen. Dottern är med vid bordet när jag berättar detta. Min man säger då: \"Ja, om de hade varit pojkar hade man ju tyckt att det var som vanligt.\" Ääh... Hur vettigt sagt var det här nu då?
Skrivet av    Varelsen

Ett tips till!

http://www.marcusjahnke.se/
Skrivet av    Hermelinen

Fast citattecken syns inte i rubriken

så det hade inte gjort någon skillnad..
Skrivet av    politisk vilde

Artiklar från Familjeliv