Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Något att berätta.

Skrivet av Pappa till AOA
Eller jag vet inte. Känner bara att det var länge sedan jag skrev så nu får jag skriva lite.

Alexander "min äldsta pojk" : Har börjat lekis och stormtrivs. Han har en "bästis" redan Tarek heter han. Han var så bekymrad i början. Dag två på lekis började han redan, "Pappa jag har ju inga kompisar på lekis" Då svarade jag "Men det är ju bara 2 dagen, du kommer få kompisar jag lovar" och 3 dagar senare så hade han redan en bästis. :)) Skönt att höra. :))

Oliver "Min yngste pojk" : Han har börjat Dagis igen. Det har gått rätt bra, fick typ skola in han på nytt efter sommaren. Men nu är alltr som det ska.

Alicia "Min lilla tjej" : Hon har också börjat på dagis nu. Det har varit en jobbig bit. Hon har "GALLSKRIKIT när Frugan eller jag lämnar henne. Blivit mycket bättre nu. Nu gapar hon lite just när vi säger hejdå bara. Sedan blir hon tyst efter kanske 40 sekunder. Sedan leker hon hela dagen. Oliver går ju på samma avd på dagiset så dom leker mycket med varandra. Härligt.

Hur läget med alla därute så?
Svar på tråden: Något att berätta.

Härligt!!

Kul att killen fått kompisar. Min dotter har skaffat sig en \"Pojkvän\" på sitt dagis. När vi hämtade henne kramades dom länge och pussades innan det varv dax att gå hem. Personalen på dagiset berättade att dom har kramats hela dagen. Här är läget kanon men regnet öser ner. Hur är det själv då?
Skrivet av    Kramnallen

USch. :))

Jo här är allt finnemang. Blåser som sjuton ute annars är det fint. :) uschet i Rubriken menar jag med pojkvän.. Jag fasar för den dagen min lilla tös kommer hem med pojkvän.. Kommer skaffa vapenlicens.. :P Nejdå men jag tror det kan bli riktigt jobbigt. Fasar för det nu. Är kanske lite fjantig men hon är ju min lilla tös. Ingen annans... :) Jaja. Men den tiden kommer säkert också.. USCH.. :)) Ha det bäst. :)
Skrivet av    Pappa till AOA

Jag också..

har på skoj sagt att killen ska granskas från topp till tå. Som du säger att det är min dotter ingen annans. Visst kommer det att bli jobbigt den dagen hon kommer att vara ute sent på kvällar och helger. Men nu är det ett tag kvar tills dess men åren kommer att gå fort och en vacker dag så är man där. Ha det gott själv.
Skrivet av    Kramnallen

sönerna då?

Men ni tänker inte usch ... en dag kommer min son att ha en flickvän? eller En dag kanske min dotter har en flickvän, usch? eller En dag kanske min son har en pojkvän, usch? Förstår ni vad jag menar ... tänker ni annorlunda om pojkars och flickors framtida sexpartners? Och isådana fall ... varför är det annorlunda? Själv har jag en dotter och har aldrig drabbats av någon sådan ångest ... men jag kanske skulle fundera igenom det mer ordentligt ...
Skrivet av    Lovisas pappa

jo då..

Det var inte min mening att låta så illa, men det är så jag har även två grabbar som bor hos sin mamma och självklart bryr man sig om vilka sexpartner sina ungar skaffar sig. Men det är inte så illa menat som det låter. En tjej är i dagens samhälle mer sårbar och blir mer sexuellt utnyttjad. En sak till du får läsa våra inlägg med lite skämt!!! Inget illa menat.
Skrivet av    Kramnallen

nä då ...

jag tror inte alls att ni menade någonting illa, ojämställt eller sexistiskt eller så ... det gjorde inte jag heller ... men men men men men ... även skämt kan vara värda att fundera över. varför är det - inte bara här utan även överallt annars så att flickors, kvinnors, döttrars sexuella relationer är så mycket mer problematiska än pojkars, söners? Måhända kan tjejers större utsatthet vara en del av förklaringen ... men det är väl inte hela förklaringen? eller?
Skrivet av    Lovisas pappa

Jag tycker såhär.

Jag har två pojkar med. Men det är inte samma sak. Varför, vet inte. Men det känns som killarna kan tavara på sig själva vad det gäller sådant. Lite fel kanske. Men jag tror mammor känner mer för grabbarna och pappor mer för töserna. Och som kramnalle skrev, så var det lite skämt över det. Men när min äldsta pojk kommer hem med sin flickvän så känns det lugnare. Skulle han däremot komma hem med pojkvän så skulle jag nog reagera mer. :) Men men. Jag älskar alla mina 3 barn lika mycket vill ge som allt jag kan. Men vad gäller flickvänner/pojkvänner så tänker jag mer på tösen min. Instämmer också med att flickor är mer sårbara i sammhället. Ha det bra vänner. :)
Skrivet av    Pappa till AOA

Japp.

Den dagen kommer komma fort... Gud man blir gammal fort när man blir pappa.. :)) Nu ska jag sova. Jobbat och är trött. Ha det bäst. :)
Skrivet av    Pappa till AOA

och jag vet inte ...

Jag har ingen son, så jag kan inte jämföra ... och min dotter är inte ens två år ... så jag har kanske inte heller haft tillfälle att på allvar pröva mina känslor inför den typ av separation det innebär att Lovisa skulle ha ett förhållande eller överhuvudtaget hellre vilja spendera tid med någon annan än mig eller mamma ... MEN ... kan inte låta bli att fundera ... finns det måhända liiiiiiiiiite spår av den \"hederskultur\" som så ofta tillskrivs män \"i andra kulturer\" även i mig, dig, er, oss hyggliga \"svenska\" män? eller är det bara ett utslag av att vi faktiskt vet att flickor riskerar att bli utsatta av en alltför tuff manlig sexualitet (som jag inte heller vet om vi själva ser oss som en del av eller känner, tror att - i mitt fall kommande - söner är en del av)?
Skrivet av    Lovisas pappa

Tror det är så därför att...

flickor/tjejer tyvärr löper större risk att bli misshandlade, få taskigt rykte pga en massa skitsnack och dessutom också riskerar att bli gravida. Tyvärr är det också oftas som så att tjejen (och hennes familj) då blir den som ensam får ta hand om barnen, killar klarar sig oftas ifrån det. Däremot är jag rädd och känner olust när mina killar ska börja gå ut på stan...de löper då väldigt stor risk för att bli utsatta för det oprovocerade våldet som också blir allt vanligare idag.
Skrivet av    Smålandspappa

Artiklar från Familjeliv