Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Rullstol

Skrivet av Haja 04
Äntligen!!!!!
I slutet av månaden ska vi prova ut en.
Gissa om vi längtar?
Svar på tråden: Rullstol

Hoppas ni får lika kul som vi

Fast jag ska kanske skriva dottern och hennes kompisar.Speciellt när hon gick i \"vanlig\" skola.De kördes rallyn och stafetter så det rök om hjulen.Och dottern var alltid bäst. Men i erat fall kanske det inte finns något allternativ,inte gångare?Jag hade lite svårt att se att dottern behövde en rulle.Hennes pappa hade det jättejobbigt psykiskt.Vägrade använda den vid tex utflykter.Tror det tog dryga året innan den fick följa med. En fantastisk \"uppfinning\" är det.Och vad duktiga barnen är på att köra dem.Men hu vad rädd jag blir när dottern berättar vad de gör på rulleträningen.Blundar och sjunger högt med fingrarna i öronen. Lycka till.
Skrivet av    Q

VAd roligt!

Jag tyckte att det var så otroligt häftig känsla när Viggo fick sin första rullstol och började att undersöka hur man skulle göra för att få fart. Jag kände mig verkligen stolt över honom, precis lilka stolt som när vår äldre flicka började att gå. Sedan har man fått sig x antal påkörningar av hälsenorna.. tårna..... fort går det också..plus att det är helt ljudlöst. Viggo busar otroligt mycket med sin rulle.. Jag förstår att ni längtar!
Skrivet av    champinjon

Jaaaa

vi lääängtar. 15 månader är absolut för lång tid att ligga på golvet. Det märks att hon vill upp nu. Hennes jämnåriga går ju, och har gjort det ett tag (även det är ju otroligt individuellt) men det märks att hon har tröttnat. Rullen ska få följa överallt. På domus, till kompisen, till farmor och så vidare. Skönt att få den innan snön åxå, så kanske vi hinner vara ute och utforska lite åxå. -Kanske man kan sätta en liten svag pingla på, så man hör?
Skrivet av    Haja 04

Pingla..

.. var inte så dumt! Vi funderade ett tag på en cykelflagga.. och GPS... På Arlanda stack han rejält fort... bakvägen på säkerhetskontrollen..... 15mån är långt tid. Viggo var knappt 11månader. Det tyckte jag var bra. Han lärde sig \"gå\" nästan först av sina polare. Vi har oftast med rullen. Speceiellt nu när han har fått uterullen. Fast ibland måste han vila under dagen så då blir det att ta sittvagen.
Skrivet av    champinjon

Vilken höjdare!

Att få rullstol är en riktig höjdare för ett rörelsehindrat barn. Jag blir nästan avis när jag ser dagens småbarn som åker omkring i sina små fina rullstolar. På min tid var de både stora och klumpiga. Dessutom var jag fem år gammal innan jag fick min första rulle, det var ungefär vid den tidpunkten som rullstolar blev ett fritt hjälpmedel (tidigt 60-tal).
Skrivet av    peter56

Längtar

Vi längtar jäääääättemycket efter stolen. Hon vill upp nu, och jag märker att hon tröttnar fort på sina kompisar, som nu går in i ett annat rum o dyl. Då vill hon bli buren. Det går väl fortare. Och mammahjärtat kan inte låte henne ligga heller.....
Skrivet av    Haja 04

Artiklar från Familjeliv