Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skolskjuts vid lång resa

Skrivet av Garbo
Hej,
Tänkte kolla om någon har koll på regler för att få skolskjuts. Min son (6 år i sexårsverksamhet) är skriven hos sin mamma i stockholms innerstad och går också i skolan där. Halva tiden bor han hos mig ute i skärgården (ca 35 km från skolan). Kan han få rätt till skolskjuts? Jag jobbar hemifrån och kör idag jojo fram och tillbaks till stan 2 ggr/ dag.
Ringde skolan för att kolla men kände på mig att något var skumt när de svarade svävande och undvikande. Det brukar betyda att de inte vill slösa resurser (som de troligen har) på detta.
OBS Han har inga andra "särskilda behov/skäl"
Svar på tråden: Skolskjuts vid lång resa

Tips

Kolla med folket inne på GV/EV, tror jag sett liknande frågeställningar där.
Skrivet av    Mathea

GV/EV

Är ny här, vad menas? Försökte kolla i snackämnen men kunde inte klura ut det:)
Skrivet av    Garbo

Sorry

Gemensam/Ensam vårdnad heter snacket, du hittar det under Familj & relationer.
Skrivet av    Mathea

OK tack

-
Skrivet av    Garbo

såg något på tv om det

Om du bor i samma kommun som skolan så borde han få skolskjuts. Om du bor i en annan kommun så blir nog det svårare. Då har de två kommunerna svårt att komma överens om vem som ska betala.
Skrivet av    milla

För det första...

så går det bara om man bor i samma kommun som den andra föräldren, för det andra så är sexårsverksamheten INTE obligatorisk, alltså berättigar den knappast ändå inte till skolskjuts. Om du tycker det är jobbigt att köra din son kan du ju alltid hålla honom hemma de veckor han är hos dig. Det har du laglig rätt att göra så länge han går i sexårsverksamheten.
Skrivet av   

Hitta en lagtext

på http://www.stockholm.se/files/32900-32999/file_32998.pdf. Eftersom förskoleklas (som Du skriver) är frivillig så får man ingen skjuts/resebidrag. Tänker självklart inte hålla sonen hemma för detta. Han skulle mörda mig om han inte fick vara i plugget.
Skrivet av    Garbo

Vi har skolskjuts

På våran skola får barn med delad vårdnad skjuts om barnet är lika mycket på båda ställena. Alltså inte om det sover över hos den ena föräldern enstaka nätter, utan det ska vara ett uttalat delat boende med 50/50.
Skrivet av    mia-pia

Artiklar från Familjeliv