Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

När berätta för syskon?

Skrivet av *Trean* dag 29 av 26-30
Ni som har lite större åldersskillnad på era barn; när berättade ni för de blivande storasyskonen?
Mina killar är drygt 7 och 5 och båda "tjatar" mycket på bebis, i synnerhet 7-åringen. Jag vet ju att väntan kommer bli fruktansvärt lång om man berättar tidigt, men å andra sidan skulle jag vilja delge dem direkt! (Ska testa i kväll eller i morgon - fick ett jättesvagt + på CB i går)
Svar på tråden: När berätta för syskon?

Vi berättade...

precis innan vi berättade för \"alla andra\", runt vecka 12 nån gång. Viktigast tycker jag är att berätta för syskonen först så man inte riskerar att nån annan kommer och säger typ \"vad kul, ska du få ett syskon?\" utan att barnet fått reda på det.
Skrivet av    Pepparkakan

Vi berättade..

För vår tjej som var 4 år kring vecka 12, innan de andra fick veta, precis som pepparkakan. Då hade det börjat synas lite också , så det var lagom. Blev ganska långväntat, men det var inte nåt större problem.
Skrivet av    Sandra med M-00 & Herman 15/6

Ganska sent

Vi berättade för vår 7-åring i vecka 18 eller 19 tror jag. Jag ville vara så säker som möjligt att det skulle gå bra. Visst ville vi att hon skulle vara med från början, men väntan blir faktiskt olidlig i alla fall. Det är viktigt att de större barnen får veta \"först av alla\".
Skrivet av    Carma

Direkt

Först och främst grattis till plusset! Vi berättade för våra barn direkt när vi väntade trean,var i v 4 då. Barnen var 3 och 4 1/2 år Vi tyckte de skulle veta och dela glädjen med oss från början,svårt att INTE göra det. Jag mådde illa tidigt,fick foglossning tidigt och jag kunde förklara för barnen varför jag mådde som jag gjorde. OM något skulle hänt,att vi fick missfall så hade vi delat det också med barnen. De vet att människor kan dö,även bebisar så den anledningen hindrade oss inte att berätta om graviditeten. Visst blir väntan lång,men vaddå....den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Dessutom så har de ju inte riktigt samma tidsuppfattning som oss vuxna ändå,endast 2 veckor kan ju vara aaaaldeles förskräckligt lång tid för en 5 åring tex.
Skrivet av    Mia m. Linneá-99,Tobias-01 & Pontus-04

Vi berättade för vår

4,5-åriga dotter när jag var i v. 12. Det gjorde vi för att vi ville berätta för henne innan föräldrar och våra syskon. Visst blir väntan lång, men min dotter (och säkert dina söner, då de är något äldre) har bra tidsuppfattning, och vi har sagt att bebisen kommer efter jul och hennes födelsedag. Att det ska hinna bli vår och blommorna slagit ut (bebis kommer i maj). Så väntan blir lång, men det är viktigt att hinna förbereda sig på småsyskonets ankomst också ! Vi har pratat mycket, läst böcker och vår dotter har beräattat för farmor och morfar att hon ska bli storasyster !
Skrivet av    Lollo

Artiklar från Familjeliv