Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tema om grodor

Skrivet av gittanp
Hej vi ska ha grodor som tema på min avdelning. Barnen är mellan 1-3 år. Är det någon som har tips på vad man kan göra med barnen?
Svar på tråden: Tema om grodor

Läsa

Grodan Boll Sjunga Små grodorna och dansa till Sjunga på norska \"Små rumpetroll\" (=grodyngel) Äta gröna gelégrodor Vänta till våren då ni kan hitta grodyngel. Äta grodlår. Läsa/berätta om storkar som äter grodor. Lyssna på grodljud på Internet, tex klockgroda. Grodmansdräkter och grodfötter kan vara skoj att testa eller rita. Grodperspektiv i bilder. Skillnaden mellan groda och padda. Med mera, med mera ... :-)
Skrivet av    Anonym

Min flickas avdelning...

... med 1-3½-åringar hade ett liknande tema i våras. De baserade detta på Grodan-böckerna av Max Velthuijs (fina berättelser som finns på olika nivåer). Jag vet inte allt de gjorde eftersom jag inte var med själv, men utöver böckerna så sjöng de grodsånger (\"Jag heter Karl-Oskar, i kärret jag bor...\" och \"Kvack, kvack sa en liten grön groda...\") och barnen gjorde varsin stengroda (målade en sten med grön färg och limmade på ögon och en piprensar-mun). Stengrodorna bodde sedan på ett bord med lite näckrosblad och servetter vikta till näckrosor. Personal från alla avdelningarna (5 st) gick ihop och spelade lite teater baserat på Grodan-böckerna och det hela avslutades med gemensam grodfest för hela dagiset.
Skrivet av    Emilia *på besök*