Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En stor fråga???

Skrivet av Cilla
Jag är en arbetslös undersköterska som jobbar som timvikrie, och nu undrar jag vad som händer när mina dagar tar slut och jag inte får nya dagar då jag inte jobbat 70 timmar i mån under 6 månader?

Får man någon sorts praktik eller vad händer man måste ju få in pengar till hushållet!

Hoppas någon kan svara!
Svar på tråden: En stor fråga???

Ingen aning egentligen

Ring din handläggare på AF och fråga, tycker att du borde få någons slags praktik eller kurs....
Skrivet av    Linda

Aktivitetsgarantin

Om du inte får 300 nya dagar av din handläggare o a-kassa hamnar du i Aktivitetsgarantin (GAR). Ger samma ersättning som din a-kassa i form av Aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. Aktivitetsgarantin är däremot en heltidsaktivitet inriktad på reguljärt arbete. Åtgärderna är inte begränsade i tiden utan kan pågå så länge de behövs. Aktivitetsgarantin riktar sig till dem som är eller riskerar att bli långtidsinskrivna och ska bygga på en individuell handlingsplan för varje person. Grunden i verksamheten är organiserade jobbsökaraktiviteter. Men även utbildning, rehabilitering och andra arbetsmarknadspolitiska åtgärder ingår. Källa: http://www.metall.se/home%5Cmetall2%5Cavd2023%5Chome.NSF/0/7F627EE76DFD7EABC1256B7D003F8566?OpenDocument Mer om Aktivitetsgarantin: http://www.icakuriren.se/forum.asp?fkNote=534&fkNoteRoot=529&fkForum=1&intPage=1&bStop=true#534
Skrivet av    Lisa

Tack

Vad skönt då vet jag att jag inte blir utan pengar. Men ska försöka jaga lite mer timjobb så förhoppningsvis löser det sig ändå! Tack snälla för länkarna!
Skrivet av    Cilla

Artiklar från Familjeliv