Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är du gr-skollärare & jobbar i förskolan?

Skrivet av Lisa
hej!
jag utbildr mig till sk tidigare lärare som det heter idag, dvs från förskoleklass och upp till 5-6:an beroende på vad man har för inriktning osv.
Jag är lite sugen att söka jobb på en förskola för att arbeta mer språktränig i olika former vilket jag pluggat nu och det är så intressant och givande.
Har ni någon erfarenhet av att "gå ner" istadier så att säga.Känner att det skulle vara en väldigt lärdom för mig att vara bland mindre barn för att kanske ta mig an en förskoleklass så småningom.
Tacksam för alla ideer och tankar.
Svar på tråden: Är du gr-skollärare & jobbar i förskolan?

jag jobbade extra

på både förskola och fritidshem under både gymnasiet och när jag pluggade på lärarhögskolan. Det har verkligen varit en tillgång att få se, uppleva och arbeta med barns utveckling från ett år och uppåt. Nu jobbar jag i år 1-6. Jag tror det är nyttigt att dra lärdom i hur man arbetar med yngre barn om man arbetar med äldre och tvärtom. Man har ju i förskolan ofta kommit mycket längre i arbetet med arbetslag etc så skolan har mycket att lära av förskolan, tycker jag. Utöver det tycker jag den \"röda tråden\" är viktig, att man kan se barnets utveckling i ett längre perspektiv. Klart du ska prova det!
Skrivet av    AnnaSv

Jag jobbade i f-klass hela förra läsåret

och det var helt klart mitt bästa läsår hitills. Det var jätteintressant att jobba med språkträning och begreppsträning. Dessutom får man ju bestämma själv på ett annat sätt vad man gör av tiden eftersom man inte är så styrd av vad man \"ska\" hinna med i olika ämnen. Jag skulle gärna stannat kvar men mitt vik gick ut och de var tvungna att ge jobbet till en som stod före mig i kön. Tyvärr.
Skrivet av    Lina 1-7

Artiklar från Familjeliv