Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi ska på första mötet nästa vecka

Skrivet av Maria med 4
med skolan för att höra vad de har för åtgärdsplan. Det fanns nånstans man kunde skriva ut vilka rättigheter man hade. Kan kompendiet ha hetat läxa eller nåt sånt? Jag har ingen webbadress utan logopeden nämde det bara i förbgående.

Några tips vad jag ska tänka på?

Pappan (vi lever inte ihop) är helt inne på att kräva nån form av assistent till sonen eller att skolan specialpedagod ska sitta med honom jämt när det är nåt som ska läsas. Jag skulle gärna slippa gå på mötet samtidigt som honom, men sånt är livet.

Jag vill ju att sonen ska få samma möjligheter att kunna ta till sig kunskaperna som övriga i klassen. Att få lyssna på bokband när det är läsning, att få ämnesböckerna antingen på cd eller om det finns till datorn där man kan klicka sig fram med bilder och få texten uppläst (finns inte det så borde det ju göras tycker man).

Jag och maken (som inte är pappa) kan ordna så att sonen får en bärbar dator som han kan ha i skolan för att underlätta skolarbetet om det finns lämpligt skolmaterial som skolan kan köpa in. Cd-spelare kan ha också få med sig bara vi vet att han kan utnyttja den. Om han inte får några cd-böcker så är det ju meningslöst.

Sonen har jättejobbigt när det blir minsta lilla sorl i klassrummet. Tidigare har han kunnat sitta i biblioteket och plugga, men nästa år går han upp till högstadiet när han börjar i 6:an och då finns i såna möjligheter alls.

Jag funderar på om det vore bättre att låta honom gå i en liten klass, men eftersom man sätter de barn som är extremstökiga i de klasserna så är ju det inget bra alternativ. Han går dessutom i en bra klass med många kompisar och det vore elakt att få honom att byta.

Nåt särskilt jag ska vara beredd på att bemöta? Nån fuling som skolorna kanske försöker sig på.

Jag har väldigt goda erfarenheter av rektorn på skolan, men läraren är ny för mig och sonen. Hon har funnits på skolan i minst 30 år och jag vet inte hurdan hon är än. Jag har lite fördomar om lärare som jobbat på samma skola sen 1800-talet och inbillar mig att de är mer stelbenta och tycker att alla ska anpassa sig till läraren. Hon kan ju vara toppen också. *L*
Svar på tråden: Vi ska på första mötet nästa vecka

Hittade läskpärmen

Såg att det skrevs om det nedanför och gjorde en sökning på google. *L*
Skrivet av    Maria med 4

bered dig på...

...\"vi har inga resurser\", \"Vi har inga ekonomiska möjligheter\", \"Våra möjligheter i år är kraftigt begränsade\", \"Ger vi din son hjälp kanske andra barn får mindre hjälp...\" Bla bla bla.... Det är bara att stå på sig! Har skolan inga resurser får dom lösa det, det är inte ert problem. Konspiratoriska hjälpmedel ska skolan stå för så enkelt är det! Lycka till, det tar tid men det går.
Skrivet av    maria65:a

Tack!

JAg hoppas på att slippa allt för mycket vi har inte resurser då rektorn redan innan diagnosen (när det bestämdes att testen skulle göras) var villig att beställa hem särskilt material till sonen (kasset/videoband mm). sen ville hon att logopeden skulle specificera lite så att de fick hem rätt material till honom. Nästa år går han upp i högstadiet och då är jag orolig att de kommer köra hela vi haritne resurser biten.
Skrivet av    Maria med 4

Artiklar från Familjeliv