Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lite utråkad.

Skrivet av Pappa till AOA
Vad jobbar alla med här inne?

Själv är jag maskinoperatör innom ASSA ABLOY.
Svar på tråden: Lite utråkad.

Mitt svar:

Ja du, jag har lite svårt att definiera namnet men: Jag har eget firma där jag designer elektroniklösninger med mikroprocessorer, ritar kretskort, programmerar osv. Detta betyder att jag sitter med näsan i datorn dagen i ända, letar väldigt mycket på nätet, har ett tangentbord/mus-kombination \"lite\" ut över det vanliga, en jäkla massa teknik hemma osv.
Skrivet av    Totte

Ett svar till.

Jag är inne på min sista termin på högskolan där jag läser till socialpedagog. Jobbar en del extra med hemlösa och missbrukare inom komunal öppenvård.
Skrivet av    Nalliwer

Jag är

IT-konsult, men snart pappaledig...
Skrivet av    PBSthlm

Lasseman...

är i slutet på ett exjobb åt Vägverket. Har jobbat 15 år i IT-branschen och är i botten musiker.
Skrivet av    Lasseman

Fler svar

Jag är It-tekniker på Stockholms läns landsting.
Skrivet av    Roffe

PPP

PPP är numera projektledare på det bolag där jag nu jobbat sedan årsskiftet 98/99. Tidigare har jag varit konsult respektive utvecklare på samma bolag, som pysslar med mjukvarutveckling åt telekombranschen.
Skrivet av    PPP

Jag jobbar inom..

städbranschen. Jobbar som kundbokare och tar hand om allt pappersarbete samt är ute på fältet och gör \"rent hus\".
Skrivet av    Kramnallen

Floskelkonsult. IMT

:-)
Skrivet av    Ziggy

byråkrat

Handläggare på Sveriges Kommuner och Landsting, fd. Svenska Kommunförbundet
Skrivet av    Lovisas pappa

Trevligt*IMT* :-)

.
Skrivet av    Kramnallen

Jag

är serviceingenjör i IT-branchen sedan mer än 20 år.
Skrivet av    HåkanH

Ja, ibland i alla fall! :-) IMT

*
Skrivet av    Ziggy

Ja du....

du är en rolig \"snubbe\" du. ..synd att du är Djurgårdare. *Ler*.
Skrivet av    Kramnallen

Det tycker...

....min \"baby\" också som är hardcore-bajare....(att det är synd att jag är Djurgårdare alltså)....men eftersom jag är äldre än henne och har varit Djurgårdare avsevärt längre än hon har varit vrak så anser jag att jag har tolkningsföreträde när det kommer till fotboll. Dessutom är ju världen ganska enkel som djurgårdare när man har med hammarbyare att göra.....eftersom DIF är \"lite finare, lite bättre\". Fast nu var det ju faktiskt damen ifråga som fixade plåtar i måndags och dessutom följde med på matchen så det lutar väl åt att man får bita i det sura äpplet och följa med till Slödderstation nån dag.....huvva! Diggar dig också Nallen......himmelsblå eller ej!
Skrivet av    Ziggy

Tack..

Det är kul att ha någon att kunna snacka sport med. Frugan har noll koll på fotboll.
Skrivet av    Kramnallen

Flu

är ingenjör & utvecklar styrprogram som kontrollerar maskiner som räknar & sorterar pengar ... :-D
Skrivet av    Flu

Häromdan...

....byggde du ju en Gatlin-gun......hur ska du ha det egentligen? *S*
Skrivet av    Ziggy

Jo, men du vet

jag gör väldigt kompetenta maskiner! :D
Skrivet av    Flu

Affärssystemsförbättrare/ansvarig...

...kan man kanske kalla det. Jag arbetar med att förbättra vårt affärssystem (iScala) samt med kringprogram till detta. Plus lite allmän IT eftersom jag jobbar på ett relativt litet företag som inte håller sig med någon IT-avdelning.
Skrivet av    Pappa KP

Det må jag säga!

Med en av dina maskiner kan man både råna banken och räkna bytet på fem röda sekunder! *S*
Skrivet av    Ziggy

Vad säger du Flu...

....ska inte du och jag ta och knata upp till nån av kvalitetskanalerna 3,4 eller 5 och se till så vi får göra den svenska versionen av \"\"Myth busters\". Det som skiljer förutom språket är att vår version kommer att innehålla 100 ggr mer detonationer och pyroteknik av olika slag!
Skrivet av    Ziggy

En fördel till

... eftersom pengarna med största sannorlikhet redan befinner sig inlåsta i masknen, så räcker det med en knapptryckning för att få reda på hur stort bytet är! :D *Skratt* Vi fick ett panikslaget telefonsamtal från distributören i ett sydamerikanskt land för några månader sedan. En av vår mest inbrottssäkra masin hade gått i baklås, fylld med pengar! Panikslagna telefonsamtal till den spanska firma som levererat kassaskåpsdörren, detajstudier av ritningarna, och sedan en titthålsoperation utförd via telefonguidning av sydamerkanerna för att kunna fixxa låset, så dörren kunde öppnas den vanliga vägen... Den mest inbrottssäkra maskinen är riktigt rolig. Den är sprängsäker. Även om man spränger med nitroglycerin inifrån! Tyvärr fick jag inte vara med på stöljdskyddsföreningens sprängprovning ... :-(
Skrivet av    Flu

Du, jag tycker det låter

som en utmärkt idé! Jag & du i samma stil som Fredrik & Filip fast mycket manligare! :D Det hade blivit ett höjdarprogram! D
Skrivet av    Flu

I min värld...

....finns det INGET som är sprängsäkert....ett gäng schyssta konladdningar kan nog pulverisera den där maskinen också......problemet är väl att även innehållet blir till smul! Kan man korka upp en stridsvagn med några välriktade pilproj så går det nog att bekämpa även det era ingenjörer kan koka ihop! :-)
Skrivet av    Ziggy

Fattaru....

....vad kul vi skulle kunna ha! Tål onekligen att tänka på....... :D
Skrivet av    Ziggy

Jag jobbar...

...mellan 7 och 4 som servicemontör i elbranchen!
Skrivet av    Lidas

Lastbilschaufför

Som rubriken lyder - jag är lastbilschaufför. Än så länge får jag harva runt i en enkelbil - en Scania 94 - men har idag övat på att backa med släp för första gången. Förhoppningen är att jag rattar en Scania 164 med släp innan nyår :)
Skrivet av    Gutenisse

Storugglan...

...kallas i arbetsbeskrivningen för logistikadministratör. Dvs på vanlig svenska så håller jag på med en blandning av lagerhantering och att ta emot samt boka paket runt om i landet och Europa. Blir en hel del sittande vid terminalen, när man inte kör truck eller kutar i lagergångar vill säga. Jobbet har både för och nackdelar. Den ena dagen är sällan den andra lik. Ibland får man jobba sig svettig dag in dag ut, ibland rullar man tummarna halva dagarna och undrar när något skall hända. Allt beror på hur mycket ordrar som kommer in och när de kommer in... På sista tiden har det varit mycket att göra, därför har jag knappt ens loggat in på AFF senaste veckan... Annars kan jag vara online flera gånger under dagen - man vet aldrig hur det blir... ...och nu sitter jag hemma och har jour och är lite lagom uttråkad... :-)
Skrivet av    Storugglan

Ja, jo, men idén

är ju just att innehållet _inte_ skall se ut som om det körts igenom en pappersstrimlare förståss ... :D Övriga leverantörer av liknande maskiner bara tittar på oss å skakar på huvudet över hur ofattbart säker maskinen är ... Ingenstans i hela Europa har de haft sådana problem med folk som ryckt loss & sprängt maskiner inmonterade i väggarna som i Sverige ... En av våra kunder förlorade ungefär en maskin i veckan under en period. (De maskinerna var inte levererade av oss, skall tilläggas! *skrat*) \"De måtte vara tokiga, di där svenskarna\", syns det att de tänker ... & ... Tja, vissa av oss i alla fall :D
Skrivet av    Flu

*skratt*

Japp, praktikern Ziggy & ingenjören Flu som tillsammans .. visar & berättar ... *skratt* Hade varit helt underbart! :D
Skrivet av    Flu

AD på reklambyrå *imt*

c
Skrivet av    Tobbe

Zast svarar

Producerar optiska komponenter för industriellt bruk.
Skrivet av    Zast

ännu fler svar

jag arbetar för tillfället inte utan har valt att sätta mig i skolbänken igen på universitetet. Jag ska bli SO lärare när jag blir stor.
Skrivet av    pappsen_1

AD, reklambyrå. Även jag. IMT

.
Skrivet av    Fred

sailor

är konsult/projektledare/säljare/marknadsförare hos en större teknikkonsultfirma. F.n. är det mest projektledning som gäller. Bransch? El- och styrutrustningar till processindustri, tex kraftverk.
Skrivet av    sailorswede

Andy Pluggar

Skall bli trafiklärare:-)
Skrivet av    Andy

Duriel

Arbetar på Telia där han bygger och konfigurerar D-SLAM:ar (adsl-burkar) för privat och företagskunder
Skrivet av    Duriel

Jadu, Vad jobbar man med.

Jag jobbar med mina barn främst. Utöver det räknas jag som arbetssökande entreprenör som startar eget företag och hållt på med datorer och elektronik sedan 7 års ålder. Sade upp mig från en säker tjänst för ett tag sedan för att ta hand om barnen. Mina vänner säger att jag är helt galen, som startar eget, med mina barn.
Skrivet av    mfors

StefanD

Nätverkstekniker
Skrivet av    StefanD