Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är jag pjoskig?

Skrivet av Anonym
När jag lämnade sonen på skolgården idag sprang de andra barnen (läs: pojkarna) runt och "lekte krig", vilket tydligen innebär att man jagar varann och när någon får tag i en så slåss man och sparkar varandra på benen och i magen... Min grabb bara tvärstannade och stod stilla och ville inte vara med i leken (vilket jag var glad för). Det jag reagerade mest på var att rastvakten, en äldre man, satt i godan ro och betraktade barnen utan att reagera... ÄR det ok enligt skolan att sex-sjuåriga barn sparkar varandra?!? Visst, man kan väl tycka att de barn som var med i leken "får leken tåla", men vad ger vi vuxna barnen för signaler när vi låter dem sparka varandra utan att reagera? Jag blev så upprörd tyvärr att jag inte ens kunde konfrontera rastvakten, jag bara sade till de barn som lekte närmast mig och min son att jag inte tycker det är ok att sparkas och sedan gick jag... Vad tycker ni? Är sådana lekar ok? Hur skall barnen senare kunna förstå att det inte är ok att sparka folk på stan en lördagkväll?
Jag kommer prata med klassföreståndaren om detta, men just nu bara kokar det i mig...
Och så en annan sak, nu kanske min son blir klassad som "feg" och "mesig" för att han inte vill slåss, och det känns orättvist när han enligt mig är klok som tänker så...
Svar på tråden: Är jag pjoskig?

nej

Sparkar är totalförbjudna i mina värld. Man är så stark i benen och barnen kan skada varandra mycket alvarligt om de sparkas. sexåringar har inte så bra kontroll på sin kropp att de klarar av att leka försiktigt hela tiden. Dessutom är det en enkel och tydlig regel om man bestämmer att barnen aldrig får sparkas oavset om det är på lek eller inte. Jag skulle genast ta upp det läraren och skolledningen ( vad säger skolsköterskan om detta?)
Skrivet av    milla

Jag tog upp det

på introduktionssamtalet jag var på igår. Det var tydligen deras \"skolmorfar\" som varit rastvakt den morgonen, klassföreståndaren skulle genast ta ett samtal med honom om det. Enligt henne accepteras absolut inget sådant på skolan, så det var en miss av honom helt enkelt. (Vilket var som jag trodde, har aldrig förr sett det ske innan) Hon berättade också att det ju ibland förekommer sparkande ändå, och då brukar de kalla in skolsköterskan, som med sin stora undersökningsdocka berättar om vad som händer i kroppen när man får en spark. Jag gick från samtalet ganska lättad :-) Tack för ditt svar!
Skrivet av    Anonym

Artiklar från Familjeliv