Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mellanmålstips önskas

Skrivet av Åsa
Vad ger ni era barn (+er själva) för fika/mellanmål på vardagar. Jag vill gärna ha tips på nåt nyttigare än kakor och bullar eller knäckebröd med marmelad. Till frukost brukar vi äta fil o myssli, men ibland blir det det till mellanmål med. Bara lite enformigt... :-)
Svar på tråden: Mellanmålstips önskas

mellanmål på dagis och fritids

Det är ju oftast dagis eller fritids som bjuder barnen på mellanmål på vardagarna. Där brukar de få mjölk eller naturell yoghurt eller fil med russin i och till det får de mjukt och hårt bröd med olika sorters pålägg på. Ägg, kaviar, leverpastej, ost m.m. Korv eller hamburgare med bröd kan de få om de ätit soppa till lunch. Dessutom äter de alltid en frukt på förmiddagen. Hemma så kan jag även bjuda på gröt, sallad, nyplockade bär eller hemlagad kräm med mjölk och bröd. Lite matrester på en brödskiva. Jag tycker om att baka så nybakade bullar med mjölk är en favorit men tyvärr inte så nyttig. Ibland gör jag en mjölkdrink där jag mixar ner en banan och kanske någon mer frukt eller bär. Det var det jag kom på nu. Oj, här ser det ut som mina barn alltid får mjölk till mellanmål men det får de nog inte.
Skrivet av    milla

Här är det mycket...

frukt,råa morötter,nötter,russin,amdra plockgrönsaker. Ibland blir det kräm med mjölk,nyponsoppa ,våfflor med brunost(till fest).
Skrivet av    Martina med Gabriel 14/6-05+B-00+V-02

Artiklar från Familjeliv