Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ang. kvällsmat nedan

Skrivet av Anne m. 2
Ni som svarade nedan och som ger era barn kvällsmat, hur får ni barnen att äta middag om det vankas kvällsmat senare?
Jag har en kille på 4 ½ som är dålig på att äta middag. Han hade gärna hoppat över middagen totalt och bara ätit mackor o dyl senare istället. Men jag tycker nog att middagsmaten är bättre ur näringssynpunkt. Nu är det så att han äter typ ingenting till middag och sen blir det inget mer hemma hos oss. Jag hade gärna gett honom mackor senare, men jag vill ju att han äter middag också!
Hur gör ni?
Svar på tråden: Ang. kvällsmat nedan

Kvällsmat=middag

Tror det är dialektala skillnader i svaren, för för många människor, beroende på var i landet de bor är middag=lunch, och lunch för andra är lunch och middag är på kvällen)kvällsmat/middag.
Skrivet av    Lisa

Hemma

hos oss äter vi lunch kring 12-13-tiden och ev mellis på em och middag vid 18-19-tiden. Lillen äter välling till frukost (ibland äter han även frukost (typ frukostmellis) med mackor och sånt utöver morgonvällingen). Likaså att lillen äter middag med oss och får välling vid sänggåendet.
Skrivet av    Lisa

Har inte spelat någon roll

Vi har varit benhårda under dagen, inga mackor eller annat strax efter en måltid. Men på kvällen tycker jag det är svårare att vara hård, jag har själv väldigt svårt att somna om jag är det minsta hungrig. Vi äter ca 17.30, och vid 19.30 har vi frågat om de vill ha en macka innan de lägger sig. Den äldste har alltid ätit bra till middag men ändå gärna velat ha en macka. När han blev 7-8 år började han dock bli lite väl rund om magen så då bytte vi kvällsmackan mot kvällsfrukt. Den yngre åt ofta dåligt till middag när han var liten, men jag tyckte inte det verkade bero på att han visste att han skulle få macka. Ofta ville han inte ha någon kvällsmacka heller, han var helt enkelt för trött för att äta på kvällarna. Vår kvällspigga äldre son har däremot alltid ätit dåligt till frukost, kvällströtte lillebror har kunnat äta hur mycket som helst på morgonen.
Skrivet av    ullen61

Vi äter...

...middag kl:17.30 och sedan kan fyraåringen få en frukt innan hon lägger sig kl:19.30. Jag anser att man inte behöver äta något mer riktigt efter middagen, man hinner inte bli så himla hungrig på 1½ timme.
Skrivet av    Lena

Artiklar från Familjeliv