Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Orolig för dottern

Skrivet av Stina
Jag är föräldraledig med dotterns yngre syskon, så därför får hon ingen fritidsplats. Alla hennes kompisar som hon leker med i skolan går på fritids. Nu beklagar hon sig nästan dagligen och säger att hon mår illa för att hon inte har några kompisar, ingen att leka med efter skolan. Ibland gråter hon och säger att allt blir tråkigare och tråkigare för varje dag. Hon verkar så nedstämd och har lätt till tårar.
Vad gör man med en sorgsen 7-åring?
Svar på tråden: Orolig för dottern

Ber kommunen göra ett undantag

Jag tycker att du ska höra med kommunen om hon ändå kan få en fritidsplats \"av särskilda skäl\". Jag tror att den möjligheten finns i de flesta kommuner. Kanske kan få någon form av intyg av skolpsykolog eller liknande om även skolan upplever att hon hamnar utanför gruppen när hon inte går på fritdis? Annars kanske du ett par gånger i veckan kan ringa till någon av kompisarnas föräldrar och komma överens om att kompisen följer med er hem efter skolan. Kolla alla möjligheter till andra eftermiddagsaktiviter som finns, t.ex. teatergrupper, musikskola, idrotter, eller liknande.
Skrivet av    ullen61

På vår skola verkar de flesta

föräldralediga lyckas kringgå den här regeln. Jag har frågat hur de gör och fått till svar att de antingen uppger att de jobbar halvtid. Kommunen kollar tydligen inte det. Eller så skriver de in sig halvtid på en distansutbildning. Att de verkligen följer kursen kollar ingen. Mygel, javisst, men det verkar vara snarae regel än undantag. Börja med att fråga om ett undantag,som föregående sa. Annars är mitt råd att du ordnar detta, så det blir bra för din dotter och \"lurar\" kommunen lite.
Skrivet av    H-n

Jag frågade

just igår hur det blir till våren eftersom det väntas syskon i mars och de sa att vår son får gå kvar på fritids. Fritidspedagogen sa att han får gå kvar och att hon tycker att de flesta barnen både vill och mår bättre av att gå på fritids med kompisarna. Blev lättad för sonen skulle inte blivit glad om han inte fått gå kvar. Prata med personalen och fråga hur du ska göra. Vad har de för regler? Lycka till! Förstår att rjejen är ledsen, hoppas att det löser sig för er!
Skrivet av    Helena

Jag pluggar!

Franska 5 p, det funkar. Sonen är lycklig & jag är sååå glad att jag äntligen pluggar min franska...
Skrivet av    Annette m Malte 99 & Greta 05