Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

7 månaders baby som bits!

Skrivet av Kakmonstret
Sen hennes två sylvassa tänder kom fram i nedre käken har hon börjat att bita mej i bröstet under amningen och det gör så fruktansvärt ont att jag numer drar mej för att amma.Flera timmar efteråt kan det dunka av smärta i bröstvårtan.Vill ju så gärna fortsätta amma men inte om hon ska bitas!!!
Hur får man henne att sluta bitas????En 7 månaders baby kan man ju inte förklara för och att ta bort henne från bröstet gör bara att hon biter ännu hårdare.

Svar på tråden: 7 månaders baby som bits!

Hej!

De flesta barn testar att bita några gånger när tänderna kommer, men oftast tröttnar de rätt snart och sedan brukar amningen kunna fortsätta smärtfritt som vanligt. Det första du bör tänka på är att se över taget. Med ett större barn är det ju rätt vanligt att man inte tänker så mycket på hur barnet tar bröstet. Men om hon gapar riktigt stort och tar in bröstet så långt bak i munnen som möjligt, så blir det mycket svårare för henne att bita. Sedan så kan det vara så att du kanske får korta ner amningarna under en övergångsperiod, och eventuellt amma lite oftare i stället. Många barn biter först när de sugit en stund och då vill de börja leka och busa vid bröstet. Om du försöker avbryta innan hon kommer till det stadiet så kanske du slipper bli biten. Om hon ändå biter, ta bort henne direkt från bröstet genom att lirka in ditt finger i hennes mungipa och försiktigt trycka ner hennes underkäke så att vakuumet släpper. Om du gör detta varje gång hon biter så kopplar hon förhoppningsvis snart ihop bitandet med att amningen avbryts. Det är också viktigt att ge henne gott om chanser att få bita på andra saker än dina bröst :-) Alltså, ge henne bra bitleksaker och sånt och gärna lite brödbitar och sånt så att hon får använda sina nya små tänder. Det brukar också minska bitandet på brösten. Lycka till!
Skrivet av    Kattis

Tack!

Tror nog att det ska gå bra att få henne att sluta bitas:) Vill ju inte ge upp amningen bara för att hon bits.
Skrivet av    Kakmonstret