Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pepptips till trött o ledsen nybliven mamma?

Skrivet av Elien m Manna-03
Hej - undrar om nån kan ge mig tips på råd o pepp till min vän som sitter hemma m såriga, variga bröstvårtor o en jättehungrig 2-veckor gammal son? Jag hade själv ett litet h-e med min dotter innan amningen funkade, men jag verkar ha förträngt den tiden... Kommer inte ihåg vad jag gjorde!
Hon har varit på amningsklinik på SöS och fått antibiotika mot infektionen men tycker inget av det hjälper riktigt. Hon säger att hon är redo att ge upp men jag får ändå intrycket av att hon skulle vilja amma om det bara gick att få till det. Någon? Finns "amningshjälpen" kvar?
Svar på tråden: Pepptips till trött o ledsen nybliven mamma?

ja

amningshjälpen finns kvar, ska finnas på nätet så man kan ta reda på telefoonnummer o hitta en hjälpammamamma (oj vilket ord *S*) närmast sig för stöd.. Kan försöka hitta adressen om du väntar en stund
Skrivet av    Elin med h

här

http://www.amningshjalpen.se/ det var inte svårare än så.. har aldrig ringt dem så ja vet inte hur det fnkar men det står nog nånstans.. lycka till
Skrivet av    Elin med h

Jadå, visst finns vi :-)

Jag är hjälpmamma i Amningshjälpen och skriver härinne nästan varje dag, här finns ytterligare några hjälpmammor (t ex Skorpan, ThoGa, Alven m fl som brukar skriva). Din väninna får jättegärna skriva och fråga här om hon vill! Annars är hon välkommen att ringa en hjälpmamma och prata, nummer till hjälpmammor över hela landet (man måste inte ringa inom det egna länet) finns här: www.amningshjalpen.se/lansgrupper/alla.htm De första veckornas amning ÄR ofta jobbiga och slitsamma, så det är extra viktigt att man får hjälp och stöd då! Superbra att hon har dig som peppar henne! Såriga bröstvårtor de första veckorna beror nästan alltid på amningstekniken, ofta behöver bebisen lära sig att ta ett större tag. Med ett stort tag, där bröstvårtan hamnar så långt bak som möjligt i barnets mun, uppstår ingen nötning av vårtan vid amning och såren läker då oftast förvånansvärt snabbt. Tipsa gärna din kompis om att läsa här om hur man hjälper sitt barn att ta ett stort tag, och om hur man kan göra när man har såriga bröstvårtor: www.amningshjalpen.se/radgivning/bra_tag.htm www.amningshjalpen.se/radgivning/sarigabrostvartor.htm Din kompis kan även kolla upp om det finns en amningsmottagning på hennes närmaste sjukhus, i så fall kan hon få hjälp där också. Hoppas det blir bättre snart!
Skrivet av    Kattis

Såriga bröstvårtor

Jag tog varma bad och pillade bort sårskorpor som kom av lätt. Jag hade också nån salva att ta på men jag gjorde inte det så ofta. Jag höll bröstvårtorna mjuka och badade varje dag + att jag hade också en kudde (formad som ett U) att lägga Maya på så hon kom i rätt position och på så sätt inte påfrestade bröstvårtorna ännu mer. Hoppas det hjälper lite...!
Skrivet av    SaraJoseph

Ja....

Jag hade själv mycket problem första veckan. Fick då hjälp av en barnmorska som rekomenderade en salva. Den räddade mina bröstvårtor och hela amninssituationen. Jag använde den ihop med en amningsnapp som finns på apoteket. Salvan heter Lansinoh och går tyvärr inte att köpa i någon affär, men ni kan gå in på www.deklofi.se och köpa den därigenom. Lycka till.
Skrivet av    Mi

luft

att lufta bröstvårtorna var slutligen det enda som verkligen hjälpte mig. Med min första dotter både grät och skrek jag vid varje amningstillfälle under de första två till tre veckorna. Det var fruktansvärt...*suck*. När jag tillslut fick tipset att skippa alla olika bröstläckageskydd som bara täpper till bröstet och istället gick med brösten nakna så blev det bättre, även om det begrännsar ens rörelsefrihet lite *ler*. Andra tips jag fick var: olika salvor droppa färsk citron över bröstvårtorna amningsnapp (var jättebra i början) Kramar om din vän
Skrivet av    flexi med tuffa thea o goe lillebror

Artiklar från Familjeliv