Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ny frisyr

Skrivet av Jäntunge
I fredags klippte jag mig. Ganska kort, typ ovanför öronen, och punkigt, med en lite längre lugg och någon "tåt" nedanför axeln. Själv var jag jättenöjd. Men så fort jag kom till skolan hörde jag ; " Klippte frisören för kort eller? Vad dumt! ", och " Du ser ut som en kille, varför det för? " och " Inte för att vara dum, men bakifrån ser du faktist precis ut som en kille ju, haha ", och så fortsatte det hela dagen =( Kan tala om att både jag ( 11 år ) och kommentanterna är 11-15 år.


Jag gillar korta frisyrer, kamoflagemönster, nitarmband och "pojkiga" färger, men varför är det så fel? Jag vill vara mig själv. Jag vill inte att det ska spela någon roll.

Någon som har någon åsikt?
Svar på tråden: Ny frisyr

Om du nu ser ut som en kille

Vad är det för fel med det då? Varför måste de olika könen egentligen se olika ut kan man fråga sig.
Skrivet av    Varelsen

Många människor

är dåliga på att lyssna på sig själva och följer helst med flocken och gör likadant som alla andra. Då kan de också uppleva det som provocerande eller bli avundsjuka när någon annan våga avvika och göra som den känner för. Det tror jag är förklaringen. Stå på dig och var dig själv!
Skrivet av    seven

Låter märkligt!

Är det inte ganska modernt med kort hår på både flickor och pojkar? Dessutom är det väl väldigt på modet med lite längre hår på pojkar? Så är det iallafall på den skola som jag arbetar. Tråkigt att du behöver höra sådana kommentarer. Kort hår är snyggt. Stå på dig. Och var stolt över din snygga frisyr.
Skrivet av    Ells

jag har en :)

och den är att dom som tycker du ser ut som en kille är ganska fåniga om du korthårig ser ut som en kille ser då alla hårdrocksgrabbar med långt hår ut som tjejjer? bah det finns ju massor med tjejer med snygga korta frisyrer själv har jag helt fel hårtyp för kort hår tror jag... står som en kvast om det blir kortare än till axlarna nästan så jag är avundssjuk på dom som passar i kort.. själv hade jag i mellan/högstadiet nästan konstant svarta kläder kängor nitarmband och skinjacka typisk hårdrockar/metalbrud jag var mig själv men endel klagade såklart.. men då skulle du höra dem om man \"råkade\" klä sig i vanliga normala \"popptjejskläder\" jodå då fick man kommentaren HUR FAN SER DU UT! så var du dig själv inte ska du undra hur fan ser jag ut ;) min 5 åring har för övrigt ett par rosalila brallor ;) och gillar rosa och han är hårdrockare oxå och spelar krigsspel *s* en sak till har dom där ungarna aldrig sett en kändis? finns ju massor med korthåriga kändistjejjer ju!
Skrivet av    Ayhanza

lite till:

alltså, jag tycker inte att det är fel på killar, jag ser ju tydligen ut som en, och det gör ju inte mig något, tvärtom! det är ju själva kommentarerna som är helt sjuka, som att det skulle vara något fel på det liksom... ööh? så ingen missförstod. en grej till, som hände på gympan idag. vi spelade basket. och min lärare bestämde att om tjejerna gjorde mål blev det 4 poäng och om killarna gjorde det blev det 2 poäng... hrm? man känner sig inte så glad då, när man är tjej. som att killarna skulle vara så mkt bättre, så för att jämna ut det gör dom så... jag vet inte, men det kändes liksom lite konstigt...:P
Skrivet av    Jäntunge

Ha ha

Tank om det kunde vara sa senare i livet ocksa, t ex att tjejerna far dubbelt sa hog lon som killarna - for att jamna ut det... *s*
Skrivet av    Hermelinen

När jag var på fotboll.

...med min dotters fotbollslag och några andra föräldrar (två pappor) en gång hörde jag något på samma tema. Vi var på en damlandslagsmatch (Sverige - Italien om jag inte minns fel) och en av tjejerna i italiens lag hade en kort \"killfrisyr\". Då säger en pappa HÖGT så alla tjejerna i laget (i 12-årsåldern) hör \"Jag FATTAR inte att man nödvändigtvis måste se ut som en kille bara för att man spelar fotboll!\". Eh... jag blev tyvärr helt förstummad, och kom inte på nåt bra svar alls. Så otroligt korkat.
Skrivet av    Fru Marmelad

den hör man ofta

tycker jag tragiskt nog. Fin förebild för småtjejerna.
Skrivet av    Moa med Ella

jisses

villken idiot .. rent ut sagt.. har aldrig hört något så töntigt.. när jag gik i 5an var det flera tjejjer i min klass som aktivt tränade just basket så där hade nog grqabbarna behövt en 6 poäng extra/ träff hehe.. din lärare har nog en boll för mycket i skallen tror jag :) jag har själv idag fått höra att självklart är killarna mer intresserade utan saker som biltvätt och tjejjer mer intresserade av bakning.. jo visst säkert det är nog genetiskt bilar har ju verkligen funnits så länge att det kan påverka os genetiskt.. *suck* detta av vuxna människor dessutom man häpnar.. detta gällde aktivitet som dom vill ha ut mej i eftersom jag snart skall ha barn och är arbetslös.. hade det inte varit för en stor tjock mage hade jag nog valt biltvätten bara för att vara \"konstig\" :)
Skrivet av    Ayhanza

en teori

Jag tror att det har att göra med att du vågar. Du följer inte strömmen utan du har hittat en egen stil. Du avviker. Det gör dig intressant. Bara för att du är tjej har du inte rosa små topar, långt hår osv. Det visar på att du vet vad du vill och på ett mod att våga visa upp det. Hur gör man sig själv intressant i den intressanta personens ögon då? Joo det enklaste är ju så klart att ta kontakt genom att retas lite. Det är mycket enklare än att dels erkänna att dem själva gärna hade vågat göra detsamma eller komma på något intelligent att säga till en tjej som uppenbaligen har lite innanför pannbenet. Så ta åt dig på ett positivt sätt o visa att dem borde våga dem också! Det bevisar ju även att dem själva börjat tänka på om det faktiskt kan vara tillåtet att se ut som en kille bakifrån. Se det som din uppgift att få dem att öppna ögonen ;) Sen till basketen. Se bara till att göra dubbelt så många mål som killarna då så kanske du till o med lär idrottsläraren något ;)
Skrivet av    Emma (före detta punkare)

Jäntunge!

Välkommen i klubben :-) Jag har själv ultrakort hår (min infobild borde uppdateras...) Såhär har jag svarat i olika situationer: \"Varför har du så kort hår?\" Svar - Varför har du själv kort/långt/färgat hår? Eller - Därför att jag tycker det är snyggt. \"Du ser ut som en kille.\" Svar - Tycker du? Jag tycker att jag ser ut som jag. \"På långt håll ser du ut som kille.\" Svar (här var jag lite arg) - Och på nära håll ser du ut som en ganska fördomsfull typ. För övrigt är det oerhört skönt att aldrig ha en bad-hair-day :-) (Välkommen till snacket också förresten, har inte varit inne här på ett tag, men sett dig på andra snack där jag bara är inne och läser. Kul att ha dig här!)
Skrivet av    Jenny RE

Artiklar från Familjeliv