Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Så mycket skitsnack

Skrivet av Anonym förskollärare
Jag har jobbat på 5 olika förskolor genom åren och gemensamt för dem alla är att det snackas så mycket skit om föräldrarna. Det klagas och gnälls på att de gör si eller så. Har de barnen hemma mycket är det fel för då kommer barnen inte in i gruppen och förädrarna knyter barnen för hårt till sig. Har de barnen mycket på fsk klagas det på att de sällan/aldrig får vara lediga.
De är misstänksamma och tror ofta att föräldrarna ljuger för dem.

Sen märker jag att personalen blir så lena i rösten så fort en förälder kommer in på fsk.

Jag kan rabbla upp hur mycket som helst.
Mår så dåligt över allt skitsnack. Jag har själv barn på en fsk och tänker att de pratar lika mycket skit om mig och mina barn där när jag gått.

Jag brukar vägra att delta i mina kollegers skitsnack, det gillar de inte och nu har jag märkt hur de liksom börjar frysa ut mig genom att inte ge mig information mm.

Någon som upplevt något liknande? Det kan väl inte bara vara jag som varit med om det här?
Svar på tråden: Så mycket skitsnack

Skulle inte bry mig

Så fort man är på en arbetsplats där man arbetar med människor så blir \"pysventilen\" att prata om just de människorna. Spela roll, helt enkelt, för jag tror det är mänskligt. Det är värre om det blir mobbing, att man börjar gadda ihop sig mot någon på något sätt, men det brukar oftare drabba personal, d v s att föräldrar börjar ha möten bakom ryggen på personalen och sedan ska ha ett möte där de vill ställa den personen mot väggen. Det är mycket otrevligare och är verkligen något som kan skada, snarare än lite skitsnack rakt ut i luften och sedan är det bra.
Skrivet av    Jobbar också med barn

Artiklar från Familjeliv