Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vill ha råd!!!!

Skrivet av Ella
Min dotter har precis fyllt 1 år och började skolas in på dagis förra veckan. Har hört så mycket gott om just det dagiset och om personalen där och det kändes bra när vi hälsade på i augusti. Tydligen nu i höst så är det större grupper och de har fått organiserat om lite. Min dotter hamnade i en grupp (åldersblandad), där det är mestadels pojkar i 3-5 års åldern. Av 17 barn så är det 3 tjejer. Det som oroar mig är att personalen säger att det är en väldigt stökig och bråkig grupp. Då de flesta barnen är av invandrarbakgrund så är det många som inte talar svenska. Jag är absolut inte rasistisk! men det vore ju bättre om det var blandat med både svenska och utländska, pojkar och flickor. Min dotter finner sig ganska bra, men blir ledsen då det blir "rörigt" med allt bråk och skrik. På nätterna sover hon jätteoroligt och vaknar och är otröstligt som hon aldrig annars brukar göra. Det här känns så fel :( ångrar verkligen mitt val och funderar över om den stökiga miljön påverkar henne negativt, samt att barnen inte talar svenska. Snälla ge mig råd och tips!!! är det jag som är löjlig och oroar mig i onödan? är så ledsen över det här.
Svar på tråden: Vill ha råd!!!!

Jag hade reagerat på samma sätt

Fy, det där lät inte kul. Om du pratar med personalen, finns det ingen chans att hon får byta grupp då? Hon borde väl kunna få vara med dom lite yngre barnen? Konstigt av personalen att gör så. Om jag hade känt så att hela gruppen verkar stökig så hade jag nog ställt mig i kö till ett annat dagis. Hoppas det löser sig för er.
Skrivet av    Silla

När barnen börjar på förskolan ..

så sover de ofta oroligt på nätterna . Det beror på att de får så mycket nya intryck på dagarna som de sen bearbetar i sömnen. Prata med pedagogerna om du känner dig orolig så kanske ni kan komma på en gemensam lösning.
Skrivet av    Mia.FSkl

Skitsnack - vaddå pedagoger???

Du, Ella är en bra mamma som har läst av din dotter med ditt sunda förnuft. Jag vill inte göra dig ledsen men jag tror att hon är alldeles för liten för att vara i en så bråkig grupp som du beskriver. Det har inte ett dugg med nya intryck att göra - hon är helt enkelt för liten att hantera situationen! Om jag vore du så skulle jag se till att byta dagis om hon nu inte har möjlighet att få gå på småbarnsavdelning. Lycka till och ge din lilla flicka en kram!
Skrivet av    Barnsska med lååång erfarenhet av små barn

Håller med.

Finns det ingen möjligthet att byda dagis så kanske det finns dagmammor i närheten som hon kan få vara hos. Vi hade vår minsta kille hos dagmamma tills han var 2,5 år för att han skulle få det lite lugnare, och det funkade perfekt. Sedan var han redo för att vara i en större dagisgrupp.
Skrivet av    Mari

Artiklar från Familjeliv