Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad fan ska jag göra (på KoM åxå)

Skrivet av mergnu
Känner mig helt förtvivlad. Jag har mina barn varannan helg. De bor 40 mil härifrån med sin mamma annars. Jag och min sambo flyttade för ett år sedan, från en "förort" in till "stan". Där vi bodde tidigare hade min äldste son fått 3-4 riktiga kompisar men under det året som gott nu har han inte lyckats hitta en enda. Visst, det är ingen stor gård vi bor på så det är väl inte så bara men jag vet fan inte vad jag ska göra. Han blir så ledsen men, vill såklart inte visa det för mig utan håller god min. Han är 7 år, började skolan nu i höst. Han har ett jättestort socialt behov av kompisar. Å vad värre är (för hans del) är att lillebrorsan hittat 2-3 kompisar.
Vad gör man??? Vi bor i Göteborg. Visst åker vi till Plikta i Slottskogen i bland men...det är ju inte lösningen. Jag skjutsar honom emellanåt så han kan leka med sina gamla kompisar men det är ju heller ingen lösning egentligen. Jag blir så jävla stressad av detta också - vilket i sin tur går ut över alla andra.
Nåt tips? Någon?
Svar på tråden: Vad fan ska jag göra (på KoM åxå)

Lider med dig...

Har själv en sjuåring som har svårt för att hitta kompisar här, medan hennes äldre syster och äldre styvsyster hittade kompisar på en kvart! Ibland hänger min tös med styvsyrran, men ofta känner hon nog sig som femte hjulet och väljer att stanna hemma med sina yngre syskon. Vet ärligt talat inte vad mer du kan göra, annat än det du gör nu. Skjutsa till de gamla vännerna, bjuda hem vännerna till er, kanske kolla ev. aktiviteter för barn i hans ålder i området... Är skolloven lagda på samma veckor där dina barn bor till vardags som i Gbg? Där hade man ju haft ett gyllene tillfälle i så fall, aktiviteter brukar ha en tendens att öka runt veckolov... Det var i alla fall lite spåning från mig! Osis att jag har en tös, för det är väl knappast intressant för en kille i samma ålder (i alla fall ännu på ett litet tag!) att umgås med :)
Skrivet av    Eva-Ley

Aktiviteter?

Jag kanske är fantasilös men vad tusan finns det för aktiviter som funkar varannan helg??? Tyvärr ligger inte ens loven samtidigt, vilket ju gör det än dummare. Vet faktiskt inte hur han skulle ställa sig till att ha en tjejkompis. Han har mest (bara?) killkompisar hemma och leker grabbiga saker MEN han är å andra sidan väldigt känslig och så där. Har funderat på det där..om han skulle funka med en tjej. Sen är det väl även så för 7 åringar att det mer hänger på person än kön. Tror du din tjej skulle vara intresserad av en kille, som kompis alltså *s* Det andra får vänta några år.
Skrivet av    mergnu

Varför skulle inte en tjej och kille...

...kunna vara kompisar? Jag hade flera killkompisar när jag var liten.
Skrivet av    lilly7

På helgerna...

Badhus? Det brukar vara ett bra ställe att träffa andra barn! Finns några fritidsgårdar/kyrkor osv där de har öppet på helgerna? Samlingslokal i området? Svårt, det där... Minns när vi flyttade, och barnen åkte till pappa - alltså till sitt förra hem - och kom tillbaka, ledsna och besvikna, eftersom de \"tappat\" kompisarna, ingen hade tid med dom när de var där.... Hoppas att det löser sej. Du får snoka efter ungar i lämplig ålder i krokarna, och sen antasta föräldrarna!
Skrivet av    MJ

Artiklar från Familjeliv