Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Va\'fan. Jag försöker här också.

Skrivet av mergnu

Känner mig helt förtvivlad. Jag har mina barn varannan helg. De bor 40 mil härifrån med sin mamma annars. Jag och min sambo flyttade för ett år sedan, från en "förort" in till "stan". Där vi bodde tidigare hade min äldste son fått 3-4 riktiga kompisar men under det året som gott nu har han inte lyckats hitta en enda. Visst, det är ingen stor gård vi bor på så det är väl inte så bara men jag vet fan inte vad jag ska göra. Han blir så ledsen men, vill såklart inte visa det för mig utan håller god min. Han är 7 år, började skolan nu i höst. Han har ett jättestort socialt behov av kompisar. Å vad värre är (för hans del) är att lillebrorsan hittat 2-3 kompisar.
Vad gör man??? Vi bor i Göteborg. Visst åker vi till Plikta i Slottskogen i bland men...det är ju inte lösningen. Jag skjutsar honom emellanåt så han kan leka med sina gamla kompisar men det är ju heller ingen lösning egentligen. Jag blir så jävla stressad av detta också - vilket i sin tur går ut över alla andra.
Nåt tips? Någon?
Svar på tråden: Va\'fan. Jag försöker här också.

Svårt läge....

.....och jag förstår att det känns jobbigt......inga universaltips har jag heller :-( Ofta är det väl så att ju äldre barnen blir så blir dels kompisarna en viktigare del i \"livet\" och i och med detta så blir även regelbundenheten i kompisumgänget viktig. I och med att barnen är hos dig varannan helg och avståndet är så stort så att dom inte kan behålla samma kompiskrets så kan det nog bli lite klurigt. Det blir svårt att \"skaffa\" nya kompisar eftersom det för lite äldre barn krävs mer att man \"bygger upp\" en kompisrelation som man tex. gör med skolkompisar. (Till skillnad mot yngre barn som ofta \"nöjer\" sig med att \"ohämmat\" ge sig in i lek för stunden med jämnåriga). Jag tycker det är bra att du skjutsar honom för att leka med sina gamla kompisar. Dom har han redan en \"relation\" till och den kan kanske bibehållas skapligt även på \"varannan helgsbasis\". Annars vet jag inte......kanske han hittar en kompis i grannskapet ändå....trots att dom bara kan ses varannan helg. I övrigt är det väl bara att försöka ge honom så mycket annan \"stimulans\" pappa/son etc. så att de helger han är hos dig upplevs som värdefulla därför och att det kanske t.o.m. blir VIKTIGARE för honom med den delen än att vara med kompisar....för det kan han ju vara alla andra dagar när han är hemma där han går i skolan. Inte mycket till hjälp......men lycka till i alla fall!
Skrivet av    Ziggy

Tack,

nåt som gör det ännu lite tuffare är att det FINNS ett par killar som är i hans ålder. Nu senast skickade jag ut honom på gården för att försöka få vara med. Kan ju bara konstater att \"barn är inte snälla\". Dom var rätt taskiga. Det är ju bättre att han leker ensam än tar skit från andra.
Skrivet av    mergnu

Artiklar från Familjeliv