Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon Dagbarnvårdare som kan svara

Skrivet av Anonym
på hur många anmälningar en dagmamma kan få/ha tex för att brytit tystnadsplikten utan att några åtgärdet görs, och vad görs för åtgärder?
Svar på tråden: Någon Dagbarnvårdare som kan svara

Ingen aning

Om inte den närmsta chefen tar tag i problemet tillräckligt bra så gå högre upp. Att bryta mot tystnadsplikten kan vara straffbart och t o m ge fängelse om inte jag minns fel. Det kan vara skäl för avsked också.
Skrivet av    Maria med 4

Jag vet att vår dagmamma

har fått flera anmälningar på sig, har fått veta det \"bakvägen\" och kan ju tyvärr inte säga något då... Skulle jag byta dagmamma så blir det i alla fall i samma område och han får gå där när dom andra är lediga eller sjuka. Skulle jag byta område kan jag ju få åka hur långt som helst, har varken bil eller körkort! Tycker inte om henne och jag vet inte hur jag skall göra! pojken trivs och har bra kompisar!
Skrivet av    Anonym

Fast om du vill

så kan du ju byta dagmamma och säga åt hennes chef att du inte vill att sonen går där för för att du inte trivs med henne. Chefen har tystnadsplikt och du kan begära att det inte kommer fram anledningen till att du vill byta. Berättar då chefen för henne varför ni vill byta så gör hon ett grovt brott mot sekretessen. Vet du att dagmamman brutit mot tystnadsplikten eller har du bara hört att hon har flera anmälningar på sig? Vet du att hon sagt saker om dig/sonen eller till dig som räknas som brott mot tystnadsplikten så anmäl det till hennes chef eller chefen över om det känns bättre. Om min dagmamma säger att det är ett visst barn som bitit sonen idag (om han har ett bitmärke) så bryter hon mot tystnadsplikten, men det blir ju lite larvigt om sonen säger att ett barn bitit honom och om man sen frågar om det stämmer så säger dagmamman att det får jag inte säga.
Skrivet av    Maria med 4

Min fd kollega

har alltid pratat hejvilt om allt som rör jobbet, barn, föräldrar mm, så hennes bekanta o släktingar vet nog det mesta...men hon har aldrig fått nån fingervisning för det. Ett möte minns jag där våran chef tog upp det rent allmänt och då vet jag att det var pga klagomål mot min kollega.
Skrivet av    anonym idag

Artiklar från Familjeliv