Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

I nästa vecka

Skrivet av Maria
Ska jag gå på 1,5 årskontroll med min son (född 22/3 2004). Han pratar nästan inte alls, jag uppfattar möjligen "där" , "mamma" och storasysters namn. Jag tycker inte heller att han hämtar saker på uppmaning och ibland tycks han inte reagera på tilltal. Det har hänt att han har pekat och sagt "där" men det är mer undantag än regel. Han verkar helt enkelt ointresserad av språk och dess innebörd. Han är däremot väldigt fysisk och klättrig, social och vill vara med överallt där det händer något.

Pratade med BVC-sköterskan igår inför besöket i nästa vecka. Hon har hittills uppfattat honom som i fas med sin ålder i alla avseenden, men hon sa också att det är få ord för hans ålder och att det kan vara anledning att följa upp detta. Det var också ett halvår sedan hon träffade honom.

Jag har också pratat om det på dagis. Läraren där har också funderat kring det, men uppfattar samtidigt att han har fått upp intresset för att försöka tala sista tiden. HOn verkade inte direkt oroad, men sa ju samtidigt att hon observerat att han är sen.

Jag vet inte vad jag ska tro, men oron har verkligen börjat mala i kroppen. Storasyster var tidig i talet, jag själv likaså. När det gäller barnets pappa vet jag inte eftersom hans föräldrar inte minns.

För er som vet att era barn behöver lite hjälp på traven med språket, när började ni ana att något inte riktigt var som det brukar?
Svar på tråden: I nästa vecka
Inga svar i tråden.