Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Pottan har

Skrivet av Björna med lillebror
lillebror börjat intressera sig för. Igår började han tjata om bas, bas. Så jag frågade om han ville sitta på pottan och det ville han gärna och döm om min förvåning när han genast kissade på pottan. Snacka om att han var stolt efteråt...
Så vad tror ni? Ska man uppmuntra och försöka igen eller är han för liten? Storasyster blev ju torr först när hon var 2 1/2 år...
Svar på tråden: Pottan har

Uppmuntra men inte puscha på...

Simon vill själv sitta på pottan som vi ställt fram åt honom. Brukar fråga när vi byter blöja om han vill sitta på pottan och det vill han alltid. Oftast kommer inget men ibland kommer lite kiss. Simon säger oxå till när han bajsat i blöjan så man kan byta. Förväntar mig inte att han ska bli blöjfri än på länge även om Maja vart det tidigt (hon var 1 och 10 mån). Killar brukar ju oftast vara lite senare vad gäller detta oxå vad jag har förstått.
Skrivet av    Tottis med Maja och Simon + Bf 8/2

Läste

i vi föräldrar (tror jag dte var, eller FoB) att det är ok att börja vid 18 månader. Vad duktig han är!! Hanna har både bajsat o kissat på potta efter måltider, men sen ville hon inte mer så jag la undan den (ville inte pressa henne). Nu är hon nyfiken på toaletten så jag har köpt en barnsits till den o där sitter hon två gånger per dag, dvs då hon ska borsta tänderna (jättebra, jag slipper jaga henne m tandborsten). Hon är jättestolt och vill torka sig varesig hon har gjort nåt eller ej, för det är kul att släppa pappret i toan o spola efteråt :-)
Skrivet av    jennymh

Uppmuntra

tycker jag, men precis som Tottis skriver så får det inte bli överdrivet. Alva har både kissat och bajsat i pottan ett antal gånger, men det är bara när hon själv vill. Vissa perioder vill hon absolut inte sitta på pottan.
Skrivet av    Jool

Jag tycker

ju att han är lite liten, men detta är helt på hans initiativ. Han blir galen strax innan det ska kissas och går omkring och ropar bas, bas, rusar man då med honom till pottan så hinner han kissa där. Dom har märkt det på dagis också så nu ska dom också försöka rusa med honom. Men det är väl som ni säger uppmuntra men inte pressa.
Skrivet av    Björna med lillebror

Vi hinner aldrig

Alva säger också ofta \"kiss\" med hon gör det samtidigt som hon kissar så det är inte direkt lönt att springa till pottan. Jag tror att det här kommer att gå upp och ner ett tag, men visst är det kul att försöka få dem att gå på pottan.
Skrivet av    Jool

Artiklar från Familjeliv