Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

A-kassa/provisionsanställning

Skrivet av Sömnlös
Under föräldraledigheten tog jag ett litet extraknäck med provisionslön. Efter föräldraledigheten skickade jag in arbetsgivarintyg med timmarna ifyllda, samt snittlön per månad. Ingenstans fanns någon ruta att kryssa att det var provisionsbaserad lön och jag skickade in intyget precis som arbetsgivaren fyllt i det.
Efter några månader ville a-kassan ha nytt intyg för det jag jobbat sedan förra intyget. Arbetsgivaren fyllde i lika som första gången. I samma veva blev jag inskriven i aktivitetsgarantin eftersom jag inte hade många kassadagar kvar. Fick veta att jag hade rätt att ha extraknäck utöver aktivitetsgarantin, och att jag alltså inte behövde göra avdrag för mitt provisionsjobb.

Efter en tid fick jag brev från a-kassan som undrade hur jag kunde ha månadslön och varierande arbetstid. Det framgick ju ingenstans att det var en snittlön.

Pratade med en arbetskompis och hon berättade att när hon var arbetslös tidigare så fick hon inte ha ett provisionsjobb samtidigt. Provisionslön räknades automatiskt som heltidslön och då kan man inte stämpla upp. Så nu är jag jättenervös och mår dåligt och vet inte hur jag ska göra.

Jag har ju inte a-kassa längre men mitt aktivitetsstöd baseras ju på a-kassan och min rätt till a-kassa. Enligt reglerna får jag alltså ha mitt provisionsjobb nu, men inte de månader som föregick aktivitetsgarantin. Vad händer nu, om jag förklarar för a-kassan att jag har provisionslön? Då har jag alltså stämplat i 4 månader mot gällande regler.

Svar på tråden: A-kassa/provisionsanställning

Tyvärr är det så

att du inte har rätt till A-kassa för de timmar du arbetat oavsett om du får lön eller ej. Provisionslön är därmed riskabelt och värdelöst. Eftersom din A-kassa redan undrat över det här så kommer de väl att reda ut det. Fråga dem ifall ni kan fylla i arbetsgivarintyget på annat sätt och lämna in. Det är inte så att provisionslön alltid ska räknas som heltid, utan det är antalet arbetade timmar som räknas. Sen tycker jag att det låter konstigt om du kan få aktivitetsersättning och lön samtidigt, men det är jag inte insatt i, men det skulle jag kolla en extra gång om jag vore du.
Skrivet av    Anna

Tillägg

i AMS faktablad står det att aktivitetsstödet man får om man deltar i aktivitetsgarantin kan minska om man har andra inkomster.
Skrivet av    Anna

Jo...

...min handläggare på arbetsförmedlingen sa att jag fick göra som jag ville. Om jag tex ska jobba 4 timmar på kvällen, så kan jag välja att ha min praktik som vanligt i 8 timmar och behålla aktivitetsstödet för hel dag, eller om jag hellre vill så kan jag ha praktiken halv dag och få aktivitetsstöd enbart för halv dag. I min infobroschyr står det att man får ha inkomst av arbete vid sidan av programmet, och det är ju det jag har. Sedan tror jag att det blev litet missförstånd. Självklart har jag inte begärt a-kasseersättning för arbetade timmar. Jag har skrivit upp arbete de timmar jag jobbat. Men enligt min arbetskompis så får man inte ha en provisionsanställning när man har a-kassa. Det räknas som heltid oavsett hur många timmar man lägger ner.
Skrivet av    Sömnlös

Fast enligt den

information jag har fått från facket är att ett helt provisionsbaserat jobb räknas som heltid oavsett hur mycket det är jobbat. Har man däremot en garantilön, hur liten den än må vara, som är skriven på ett visst antal timmar är det arbetstimmarna som räknas. Kollad upp detta eftersom jag hade lite på lut.
Skrivet av    Signe

Jag är

ganska säker på att inte alla A-kassor anser att allt arbete provisionslön ska räknas som heltid. Vilka som i såna fall gör det vet jag inte. Jag hittar inget stöd i lagen för det, men jag har inte letat överallt. Vad sa din A-kassa när de tyckte det var konstigt med lönen/tiden då? Är det bara din kompis som sagt det där med heltid och inte din A-kassa? Du kan nog inte känna dig säker förrän du fått besked av just din A-kassa. Och vad bra att du har skriftligt på det där med län under aktivitetsgarantin. Det stod inte i det faktabladet jag kollade. Det stod inte motsatsen heller iofs. Fast jag kan fortfarande tycka att det är konstigt, men vad jag tycker spelar ju liksom ingen roll :-)
Skrivet av    Anna

Det kanske

kan var något med hur avtalet är skrivet? Jag vet inte. Jag vet att inte alla A-kassor gör så iallafall och jag hittar ingen information om att det skulle finnas någon regel om att provisionslön SKA räknas som heltid. Men jag vet inte hur alla A-kassor gör, men man kan ju tycka att det borde vara lika, men det är det visst inte.
Skrivet av    Anna

Fick svar

från min kontakt \"Det gäller alla eftersom det finns domar på det\"
Skrivet av    Signe

Har du någon hänvisning

till en sådan dom. Väldigt intressant fråga, eftersom det enda som borde betyda något för a-kassan är antalet arbetade timmar, eftersom det är så på ett vanligt jobb med fast lön.
Skrivet av    Cicci

Jag har letat och letat

Då jag såklart inte kan låta bli såna här regeldiskussioner. Jag kan inte hitta i någon lag, regelsamling eller föreskrift att det skulle vara så att provisionsbaserad lön alltid räknas som heltidsarbete. Jag har också sett exempel på att inte alla A-kassor gör så. Det är möjligt att det finns en dom på det som gör att alla A-kassor kan hänvisa till det, men alla gör det inte och det går inte att hitta något om det (och jag har tillgång till det mesta via jobbet, dock ej domar). Ingen jag frågat har heller hört talas om det. Jag ska kolla lite till imorgon, annars får jag väl ringa Signes fack och fråga vad de hänvisar till. ajg lyckas inte släppa det. :-I
Skrivet av    Kumi

Då är vi två då ;-)

kan inte heller släppa sånt här. Vill veta hur det är. Finns det ingen dom, så har de ju fel. Har lusläst lagtexter och föreskrifter som går att hitta, och det enda jag inte hittar är en dom som säger att provisionsarbete = heltid. Får väl leta vidare.
Skrivet av    Cicci

Artiklar från Familjeliv