Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Får man amma med Esska-napp?

Skrivet av Sanna__b m. Ludvig 030904 + Lova 050918
När sonen föddes så ammade jag de första månaderna med Esska-napp för att han hade så svårt att få tag om bröstvårtan. Första tiden var riktigt jobbig och när det äntligen funkade med nappen så var det en riktig seger.
Den här gången har amningen funkat mycket bättre och lilltjejen får i sig mjölk. Däremot är mina bröstvårtor väldigt såriga och ömma och jag skriker nästan högt varje gång hon tar tag om bröstet. I morse provade jag att amma med nappen igen och det gick så mycket bättre och gör inte alls lika ont. Men är det okej att använda nappen? Kan det förstöra amningen nu i stället? Min tanke är ju bara att använda den tills brösten läkt och sedan försöka utan igen. Men jag får en känsla av att nappen är lite "förbjuden". Finns det någon anledning till det?

Sanna
Svar på tråden: Får man amma med Esska-napp?

Det är väl toppen om

amningen kan fungera lite bättre om du använder amningsnapp! Det är ju ett hjälpmedel framtaget för amning och bör ju därför användas utan dåligt samvete när det behövs. För mig har amningsnappen varit ett jättebra hjälpmedel! Det är väl bättre att amningen fungerar och känns mysig MED amningsnapp än att du slutar och ger upp UTAN amningsnapp!? Jag har inte provat Esska-nappen, men jag använder Medelas amningsnapp. Den rekomenderas av personalen på vårat BB... Gör det som funkar för ER!!!! Kram
Skrivet av    Mina75 med Linnea 050905 + 2

Såklart man får! :)

Det man måste ha i åtanke är att det finns lite risker med nappen, eftersom bröstvårtan inte stimuleras lika bra som utan. Det kan göra att man får ökad benägenhet för mjölkstockning, och vill det dig illa kan mjölkproduktionen gå ner. Men att som du använda nappen tills såren läkt och sedan arbeta bort den borde funka (så gjorde ju jag... :) ) men var uppmräksam, och ta bort den om du börjar se tecken på mjölkstockning. Men som Mina75 skrev, att amma med napp är ju mycket bättre än att inte amma! :)
Skrivet av    Alven

jag gjorde det

Jag minns inte vilket märke jag hade på nappen men jag fick ta till den ett tag i början då dottern hade ett väldans kraftigt tag i början, det var liksom skönare precis som du skriver och sedan efter ett tag tog jag bort den från den ena sidan en period innan jag även kunde ta bort den från den andra.
Skrivet av    cajza

Tack för era svar!

Vad lättad jag blir nu. Känns skönt att veta att det är fler som använder nappen som hjälpmedel! Kram!
Skrivet av    Sanna__b m. Ludvig 030904 + Lova 050918