Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skräckslagen

Skrivet av anna
Vi har två pojkar med 22 månader mellan.
Lite tätare än vi tänkt, fast vi ville inte ha mer än 3 år mellan så... *s*
Jag har under en längre tid varit extremt sugen på ett till barn, en liten "trea". Sambon är inte lika sugen, inte just nu i allafall.
Han vill vara lite mer ekonomiskt trygg, vill att vi ska hitta mera tillbaka till oss själva osv.

Jag har nyligen tagit ut min spiral, för den fick mig att må sååå dåligt.
Och nu när jag tänker på att jag faktiskt KAN bli med barn får jag svår panik och känner mig helt skräckslagen.
Nu känner jag att vi verkligen _måste_ skydda oss!

Känner mig helt skruvad... Jag som gått och myst vid tanken att det skulle vara "roligt" att försöka planera ett tredje barn. Våra pojkar var lite "oplanerade" även om man vet vad man håller på med... ;-)

Men nu - Skräckslagen!
Herregud, är detta vanligt?!


Svar
Tror det är vanligt.
Jag har också två, med 22 månader emellan. Vi har kondom som preventivmedel och är nästan löjligt maniskt noga med det. Jag skulle verkligen inte vilja ha barn nu, sambon vill aldrig ha nåt fler, men jag skulle kunna tänka mig någon gång typ 2008 :) så jag är livrädd att det ska bli nåt. Jag har kompisar som känner så här också och jag tror det är vanligt. Att bli oplanerat gravid känns så onödigt och jag vill verkligen kunna planera nåt för en gångs skull. Du är inte ensam! Fast på den här sidan är det nog många som inte håller med :)
Skrivet av    Gabbi med grynen
Inte alls konstigt
Du vill ha ett till barn men du vet ju också sammtidigt var du har din man i den synpunkten. Det är självklart att du får \"panik\" Tala om vid varje tillfälle som ni skall mysa att du inte har något skydd och vill han inte att det skall bli något så får faktiskt han också se till att vara förberedd att skydda er, det är inte bara kvinna som skall stå för allt ansvar ( vilket det allt för ofta och lätt blir) Jag kan bar säga vad jag har sagt och tyckt till min man då vi inte har kunnat skydda oss med något då jag inte får äta hormoner och tål inte kondomer och det har resulterat i 4 barn på 5 år (lägg till 2 missfall också ) Men vi ångrar ingeting fast visst det tar mycket av våran \"vuxentid\" men desto större anledning att se till att lyssna och prata med varandra (kan också lägga till att vi har bara varit tillsammans i 6 år) Så det är verkligen ett test för förhållandet, men det funkar ooooootroligt bra. Hoppas att jag inte tröttat ut dig med mitt svar och som sagt prata med din man om detta så han verkligen är med på noterna och lycka till
Skrivet av    sara med 4:e på väg