Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vår dotter bor i lgh med pappan utan dörr...ok?

Skrivet av Osäker mamma
Hej!

Jag skrev här i början av sommaren, ang min dotters boende. Har inte lyckats lösa detta och ber er om hjälp om ni kan.

Bor varannan vecka med mig, varannan hos sin pappa. Han och jag är måna om att hennes bästa går först, vi har aldrig tjafsat om saker som rör henne utan har lyckats hitta fungerande roller vad gäller att vara föräldrar som samarbetar.

MEN - han bor i en för mig undermålig lägenhet. Den är fuktig och kall vinterhalvåret då den saknar ytterdörr. Vad gör jag då hon ständigt dras med hosta hela vinterhalvåret och det har varit så de senaste snart tre åren?? De som sett hans bostad av våra gemensamma vänner tycker den är helt undermålig för ett barn. OBS! Jag är inte ute efter någon skyhög standard men i och med att där inte finns ngn ytterdörr känns det inte som en trygg bostad även om lgh vetter ut mot en "kringbyggd gård" som är låst för utomstående. Det är bara att gå rakt in till dem upp för en trappa från gården och där är mkt kallt trots extra element.

Jag har försökt peppa honom till att hitta ett bättre boende, har försökt tala med honom om detta utan att kränka hans sätt att vara förälder utan sett det mer ur en praktisk synvinkel. Han har vid ett par tillfällen hållt med om att det inte är ett ok boende knappt ens för honom själv. Han har sagt att han ska fixa det på något sätt men jag märker så väl att han inte har förmågan att göra detta utan att det är en stark önskan som efter snart tre år fortfarande är...just en önskan från hans sida också.

Jag vet inte vad jag ska göra, eftersom jag inte vill inkräkta på deras relation utan end vill att han ska se till så att de har ett drägligt boende även på vinterhalvåret.

Jag är rädd för att om han inte tar detta på allvar tvingas jag gå till familjerätt eller soc eller liknande och det vill jag ju inte eftersom jag inte vill att han ska vara en mindra delaktig pappa!!

Hur gör man??? Gärna om ni har några tips....

Ska det behövas en vårdnadstvist eller att han blir arg på mig och tror att jag försöker ta henne ifrån honom pga detta???

Svar på tråden: Vår dotter bor i lgh med pappan utan dörr...ok?

Det enklaste borde väl vara

att helt enkelt ordna en ytterdörr. Blocket har massor med beg. Du vill uppenbarligen att han ska kunna ha er flicka, en eloge till dig, så det ska väl inte vara helt omöjligt? Inte din skyldighet eg nej, men .... tja JAG skulle gjort det :-)
Skrivet av    marib

Tyvärr räcker inte det!

Lgh är byggd helt öppen så att man även behöver bygga väggar runt spiraltrappan som leder in i deras hall, och utmed hela den långsmala hallen, där det går ett räcke så även där behöver man bygga väggar, isolera mm. Tror att det överstiger både min och hennes pappas ekonomi...Tyvärr bor han svart utan eget första handskontrkt så han är rätt utelämnad till värdinnans vilja att göra ngt och den har visat sig dålig hittills... Men tack så mycket för rådet!
Skrivet av    Osäker mamma

Anmäl till soc då?!

De kan göra en utredning och är det så att det inte är okej att bo där med barn så bör väl isåfall socialen kunna hjälpa honom att fixa ngt bättre.
Skrivet av    Tweedy

Jag tycker...

...att du ska prata med honom om precis det du skriver här: lägenheten är för kall och din dotter kan inte bo i den kylan vintertid. Säg att du inte på något sätt anklagar honom för att han bor som han gör, att du förstår att det inte är lätt för honom att lösa situationen, men att något likafullt MÅSTE göras - annars kan inte dottern bo där i vinter. Ställ helt enkelt ultimatum, inte aggressivt utan bara lugnt och sansat. Om inget görs så få ni ha en typ av boende för dottern på sommarhalvåret och en annan fördelning av umgänget vintertid. Det är ju inget annat att göra. Konstatera bara det lugnt så får du väl se hans reaktion.
Skrivet av    Eva E

Vill du barnets bästa eller

vill du bara vara mannen till lags? Nä, var rädd om flickan och gör klart att hon inte kommer dit igen föränn det finns en dörr...Be sos göra en kontroll....
Skrivet av    Anette.E

Tja, då måste du

tyvärr gå till sos och anmäla detta, tänk på att du är medgörlig till att hon bor på det sättet tills du gör annat! Om han blir arg? Blir han det så får han bli det, du har all rätt på din sida...
Skrivet av    Anette.E

Artiklar från Familjeliv