Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ett bra möte!

Skrivet av Maria med 4
En ödmjuk lärare som inser att hon inte kan allt och som rådfrågar specialpedagogen om råd. Specialpedagogen var med och sonen får bra hjälp från skolan (har fått hela tiden, men kanske lite missriktad tidigare innan specialpedagogen kom till skolan den här terminen)

Han ska träna på att läsa och skriva i skolan under hennes överinseende. Läraren skulle kolla upp vilka läromedel som kunde köpas in på kassett/cd för att han ska få flera alternativ. Hon går igenom allt de ska lära sig på lektionerna och de får med sig läxor hem för att träna in det lite extra.
Han skulle få testa hörselkåpor också då han är väldigt ljudkänslig. Läraren jobbar hårt på att det ska vara tyst i klassen och anser att den som inte kan vara tyst är den som ska gå ut och inte den som störs som det varit hittills.
Han ska lyssna på bok en kvart varje dag i böcker som hans jämnåriga läser för att kunna hänga med i kompisarnas diskussioner om vilka böcker de läst och för att få språket, ordförståelse mm.

Specialpadagogen är dessutom aktiv i en av dyslexiföreningarna för att hon var intresserad av att lära sig mer. Det känns förtroendeingivande.

Nytt möte sattes om en månad för att kolla av hur det går och om det fungerar med läxor mm så att de inte blir för mycket för sonen.
Svar på tråden: Ett bra möte!
Inga svar i tråden.

Artiklar från Familjeliv