Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur gör man knipövningar?

Skrivet av RF
Seriöst, hur gör man knipövningar? Jag får inte menskoppen att sitta rätt, och fick ett svar nedan att man bör ha bra muskler för att koppen ska sitta rätt. Tror inte jag har det, dessutom är jag lite inkontinent när jag oförberett nyser eller hostar.

Vad jag undrar över är HUR hittar jag rätt muskler att knipa med? Hur ofta, hur länge? har ett par smartballs, men har inte testat dem - är det en bra metod?
Svar på tråden: Hur gör man knipövningar?

Träna på..

..toaletten. När du kissar så skall du knipa av strålen, då känner du hur du skall göra och även om du är lite inontinent så borde det funka att knipa av såpass mycket bara för att veta vilka muskler du skall använda. Sen är det bara att köra på, 30 på morgonen och 30 på kvällen sa min barnmorska nyligen, man kan variera mellan att göra snabba och att hålla emot ett tag. Hoppas du förstår förklaringen, jag tror att det är den enklaste man kan ge på just \"hur\" man gör :)
Skrivet av    -Emla-

Vill bara tillägga.....

Att det är inte meningen att man ska träna knipövningrna när man sitter och kissar, det kan bli problem i slutet.... Men det är bra som hon säger ovan att testar man så vet man hur man ska göra, och man \"ser\" om det går.
Skrivet av    Jessica och Carolina

Smartballs...

är JÄTTEBRA! Om du redan har ett par så börja träna med dem bums! Det går inte att misslyckas! :) In med kulorna och så håller du dem inne så länge du kan. I början kan man ligga ner om man känner sig otränad. EFter ett tag kommer du att kunna ha dem längre och längre för att till slut kunna gå omkring med dem obehindrat en hel dag!
Skrivet av    Venus

Tack alla!

Här ska knipas!
Skrivet av    RF

Artiklar från Familjeliv