Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

blöjproblem

Skrivet av Jajja m A&A
Numåste jag få lite råd från er underbara erfarna mammor! Andreas kissar numera igenom blöjan varje natt. Vi tror att det är för att han ofta ligger på magen och att det bara är den främre delen av blöjan som blir full och tillslut rinner det över:( Han vaknar av detta runt 6 varje morgon vilket är på tok för tidigt för att han ska orka med resten av dagen.
Vi har testat Liberos byxblöja och den vanliga samt även Pampers Active.
Hur gör ni andra?? Är trött på att tvätta lakan...
Svar på tråden: blöjproblem

Större?

Jag kör konstant på blöjor där Markus ligger i nedre kanten viktmässigt, alltså nu (vad blir det?) 13-18? eller nåt, han väger då 13 kg. Dessutom har han helt ratat kvällsvällingen, det kan ju göra sitt till att blöjan räcker över natten :-D Tyvärr inga andra råd att ge.. Jobbigt låter det i a f...
Skrivet av    Lotte m Markus

jag tycker

att active blöjjorna och byxblöjjorna rymmer mindre än \"vanliga\"..vad dom nu heter, baby dry osv. så jag skulle pröva att ha sånna på natten. även storleken kan vara värd att byta.
Skrivet av    cj

Dåliga

Tycker att active + byxblöjorna är dåliga därför att de ryms mindre, det räcker med ett par kissar så blir de hängiga. Bästa nattblöjan vi har är: Libero discovery 10-16 kg, men Hedvig väger ju bara 10,5 så inte vet jag om ni behöver större. Men active blöjorna är bättre än up&go iallafall, de kommer jag nog inte köpa mera..hoppas du hittar något i blöj djungeln, obs! Hedvig dricker 250ml välling innan hon somnar och blöjan håller mellan 19.20-6.30.
Skrivet av    j med 4

Det där

med kissandet är så olika från barn till barn. Asta är har oftasta inte kissat alls under natten medan hennes ena syster var sex år innan nattblöjan kunde tas bort...En sak att tänka på med pojkar är hur snoppen ligger. Pekar den uppåt så brukar det bli läckage. Det enda råd jag kan ge i övrigt är att testa en storlek större. Förr hade man ju en sorts blöja på dagen och en på natten.
Skrivet av    Malla med Asta

Andreas

har tidigare klarat sig med sina Baby-dry trots mkt vätskeintag under dagen och 220 ml välling innan läggdags. De andra blöjorna testade jag mest för att ha provat. han väger ju mellan 13 och 14 kg så det känns lite udda att gå på blöjor från 16 kg och uppåt... Men kanske måste jag det... Hmmm tackar för alla råden o tipsen iallfall!!!
Skrivet av    Jajja m A&A

jo mamma tipsade

mig om att de brukade ha två på mig o brorsan. Våra blöjor var ju lite sämre kvalite än vad de är nu. Fast det vore kanske en ide:) Snoppen kollar vi alltid men eftersom han troligen alltid kissar när han ligger på mage så rinner väl ingenting bakåt utan allt sugs upp där fram... Och sen blir blöjan tung o hänger och då klarar den inte av att suga mer. Tidigare när detta har hänt så har vi gått upp en storlek men som jag sa ovan till J, det känns lite udda att ha blöjor från 16 kg när han inte ens väger 14....
Skrivet av    Jajja m A&A

pampers

baby dry skulle jag rekomendera... min lilla kille kissade mycket på nätterna då han var bebis o då tyckte jag att de var bäst.
Skrivet av    annica

Känner igen det

Lucas gjorde så ett tag också, hemskt frustrerande. Vi provade med ALLT, men inget hjälpte. Det gick över. Nathalie har inte lyckats kissa så stora mängder att det blir så.
Skrivet av    Madick

Lucas

ligger på mage med. Han har Libero XL vanliga. Han har aldrig kissat igenom. Han väger ju nästan 14 kg så han behöver ju en stor strl. Up and Go tycker inte jag håller lika bra. Men Lucas har inte jättemycket kiss i morgonblöjan ändå att han fdricker 270 ml välling innan sovning. Kanske ni ska byta till större/mindre. Cissi
Skrivet av    Cissi Med 3 ~ 1 vecka kvar!

Artiklar från Familjeliv