Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sammanväxta fingrar

Skrivet av Cilla m Emma o Emil
Hej! Jag har en son som har pek-och långfinger ihopväxta på vänster hand. Nu är han sex månader och ska om två veckor operera isär dem. Någon som varit med om ngt liknande och isåfall var d jobbigt för barnet? Dessutom fattas både han och min dotter på två år sitt långfinger på höger hand.
Svar
Ja...
min son Arthur är född med tre fingrar som var sammanväxta. Han opererades när han var drygt ett år och det var inga problem. Jag blir förvånad att dom opererar så tidigt, för till mig sa dom att dom inte opererar inna 1 år om det inte är risk att tillväxten hämmas. Iallafall så är det operation dom gör överdagen och hande blir väl inpacketerad. Arthur behövde äta lite alvedon något dygn efteråt och sen fick han alvedon när han skulle sova ytterligaer 3 dagar. Han var inte påverkad alls nästan. Det kommer gå jättebra skall du se! Lycka till och fråga gärna mer om vill.
Skrivet av    Jenny m. Arvid -99 & Arthur -03
Tack
De vill gärna operera innan han börjar använda handen ordentligt och det ska inte vara någon fara för tillväxten säger de så jag hoppas det stämmer. Nu har han ju precis börjat äta pure och gröt så man är lite orolig för hur det ska bli med aptiten. Arthur hade inga problem med någon inflammation? Hur länge har dem handen i bandage? Hade han svårt för att använda handen direkt efteråt? Tack så jättemycket för svaret!
Skrivet av    Cilla med Emma o Emil
Nej...
vi hade inga problem med infektioner. Han hade handen i bandage i 14 dagar. Ett stort fint paket, som en box handske typ. Han var lite försiktig med handen dom första dagarna men sen var det inga problem han använde den som stöd när han reste på sig och hasade, han kröp inte utan hasade på rumpan med handen i golvet. Aptiten var inget problem alls, han var lite medtagen direkt efter operationen men han var tvungen att äta och dricka ordentligt innan han åkte hem och det gjorde han och sen var det inget problem. Lycka till!
Skrivet av    Jenny m. Arvid -99 & Arthur -03
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons