Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Logopedbehov

Skrivet av Sölvi med 6
Har en 6 åring son som i några år nu gått hos Logoped. Han fick som nästan 4 åring behovsplats i förskolan pga sina talproblem.

I våras sa Logopeden att du blir han överförd till kommunen då han skulle börja skolan, har tidigare varit landstingets uppgift att ge logopedträning.

Nu är det så att han går i en privatskola som inte har de samma möjligheter som de kommunala skolor. De som ger logopedträning ingår inte i den skolan, utan skolan får då köpa denna tjänst. Skolan säger att det har de inte råd med då de bara har 80% av det ekonomiska stödet som de kommunala skolorna har, och att det därmed är föräldrarnas ansvar att se till att barnet får det stöd de behöver.
Har försökt att få tag i logopeden jag hade, men hon är inte inne förän på måndag.
Någon som vet vilka rättigheter vi har!?
Svar på tråden: Logopedbehov

Vi pratade just om detta igår på talknuten

(vi är en föräldra grupp här genom talknuten) Igår var det en habiliterings talpedagog med och informerade lite kring barn med språkstörning och då tog vi upp detta med att barnen förlorar kontakten med logopederna när de börjar skolan. Hon bekräftade att det var så och att det då är skolans skyldighet att se till att barnen får hjälp och stöd men hon erkände att det tyvärr inte fungerar så bra överallt. Vet du om ni har rätt till habiliterings hjälp? De har börjat mer och mer nu att ta in barn med språkstörning just pga det dåliga stöd som finns. Där har man rätt till stöd upp till att barnen är 16 eller om det var 18 hon sa. Jag sökte till habiliteringen i våras och är ganska så \"färsk\" när det gäller det men det jag har märkt än så länge så är jag jätte nöjd. Jag skickade en egen remiss,vilket jag fick tips om i den föräldra grupp jag är med i. Kolla möjligheterna iallafall!
Skrivet av    Andrés mamma