Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En liten fråga...

Skrivet av Rådvill mamma
Är det sniket att be pappan betala hälften av skolfoton på vårt gemensamma barn? Pappan betalar underhåll, ska han ha hälften av de foto jag beställer?
Svara gärna hur ni gör i era familjer
Svar på tråden: En liten fråga...

Det beror på

Om han vill ha hälften så får han betala hälften. Alltså: var och en betalar det man vill ha. Fråga om han vill ha och tala om vad det kostar i så fall.
Skrivet av    Malinau

så här gör vi..

vi beställer en uppsättning till oss var,sen bestämmer man själv vilka kort man vill behålla och betalar dem också.. väldigt smidigt,inget tjafs...
Skrivet av    camilla

Brukar oftast bli billigast

att behålla hela paketet. JAg brukar betala och ge pappan ett av de större fotona.
Skrivet av    marib

Jag köper

alltid hela paketet. Sen delar jag korten med pappan både av det större och mindre så han kan ge till sina föräldrar eller vem han nu vill ge bort till. Men NEJ tanken har aldrig slagit mig att ta betalt för hälften!!
Skrivet av    alex

Så här gör vi;

Jag ber skolan/fotografen om att sända 2 påseenden, en till min adress och en till pappans, då får han beställa på sina villkor och jag mina, funkar jätte bra! Nä, han ska inte ha hälften av de foton du beställer, han får finna sig i att beställa de han vill ha med sin egna adress så han själv betalar för sitt!
Skrivet av    Anette.E

Lite olika hur vi gör

Exmaken betalar för de två stora och jag betalar för mina två små (varav ena är min och makens gemensamma och en har en tredje pappa... ) Med exmaken delar vi allt 50/50 (han behåller det stöärsta fotot dock) och med sonen jag betalar själv för så ger jag honom två stycken slite större foton, ett han kan ha själv och ett han kan ge till sina föräldrar....
Skrivet av    -Jessis-

Tack så jättemycket för alla svar!

Vi delar förmodligen på korten och betalar hälften var. Ska prata med pappan senare.. Tack!
Skrivet av    Rådvill mamma

Jag köper hela paketet,

vill han sedan köpa nåt av korten får han göra det, annars låter han bli.
Skrivet av    anne.h med fyra perfekta barn

Jag betalar....

och delar rakt av med dotterns mamma. Det stora korttet behåller jag emellertid och ger till min pappa dvs dotterns farfar, så har vi gjort hela tiden dvs han har fått det. Någon gång har dotterns mamma betalat men nu är det jag som betalr allt, ingen farlig kostnad.
Skrivet av    Desperado