Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

EC + tygblöjor

Skrivet av C m. E+J
hej!

vi har kört EC i en månad med vår minsta som snart är 5 månader. det går bra, men det kommer en del kiss mellan pottningarna. alltså vill jag att hon ska ha blöja. engångsblöjor blir ju rätt slitna av att tas av och sättas på hela tiden, så jag tänkte ge mig in i tygblöjedjungeln. har några tips på vad jag ska börja med. ( har förstått att det är en smaksak, men iaf) det får gärna vara så lite jobb som möjligt, för att blidka sambon. kan blöjor som typ tots bots vara något för oss?

sen en fråga om EC. lillflickan har hela tiden kissat massor på natten. imorse var blöjan helt torr. beror det på att kör EC? kan det vara skadligt? inte kan hon väl hålla sig hela natten om hon skulle vara kissnödig?
Svar på tråden: EC + tygblöjor

Titta här.

www.minni.se. Fast just nu håller de på att omarbeta katalogen. Jag beställde deras oblekta rutvävda tygblöjor, och jag har aldrig träffat på några av bättre kvalitet och uppsugningsförmåga någonstans. Dessutom är de billiga. Tips. Ha bara på babyn tygblöjan och knyt fast den i \"midjan\". Strunta i blöjbyxor o Snappis eller andra onödigt krångliga fastsä\'ttningsmekanismer. Tamparna på böjan är tillräckligt långa för att knyta fast den under hela babyns blöjperiod. Men bara tygblöjan på är det lätt att märka när det kissas, lätt och fort att ta på och av. Arvid hade mest bara tygblöjan när han var lill-liten.
Skrivet av    AnnJessica med Arvid 23 månader

Hej!

AnnJessicas tips är jättebra, att bara ha på själva vikblöjan när man är hemma, fast jag föredrar att fästa den med snappi, tycker det sitter bättre då än om man bara knyter ihop. Freja är bara 3½ vecka, vi har ec:at sen hon var 3-4 dagar kanske och hon kissar inte heller på nätterna, första veckan med ec gjorde hon det, men sen dess har hon haft torr blöja i princip varje morgon. Jag tror det har med ec att göra iaf, Alma ec:ade vi inte och fick byta blöjor (både kiss & bajs) på natten i flera månader. Skadligt är det nog inte hur som helst. :) I artikeln om blöjfritt i DN står det att \"mängden urin som kan hållas i blåsan snabbt fördubblas när barnet börjar gå på pottan\", jag tror det är därför våra barn är torra hela nätterna, för att dom helt enkelt kan \"hålla sig\" längre.
Skrivet av    Kristina med Alma & Freja

Åh vad roligt..

att du är tillbaka! Har saknat dina inlägg. (Före detta Victorias mamma)
Skrivet av    Gabrielle med Victoria

sorry..

...skulle nog inte säga att jag är \"tillbaka\". Jag är mer aktiv på andra sätt nu. Det var mest en ryggradsreaktionsom gjorde att jag svarade just nu. =)
Skrivet av    AnnJessica med Arvid 23 månader

har någon erfarenhet

av blöjan tots bots? är den enkel att använda? jag tror att vikblöjor blir \"för mycket\" för sambon.
Skrivet av    Cm.E+J

Jag gillar

Imse-blöjorna, just för att de är så enkla. De är i en storlek och kan användas hela blöjperioden. Jag har inte riktigt hakat på trenden med pocketblöjor. Men det kanske är för att jag inte har provat dem, vad vet jag? Kolla på www.gladabarn.tk , där finns mycket bra om tygblöjor.
Skrivet av    -MOE-

Artiklar från Familjeliv