Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon som jobbar med tex förståndshandikappade?

Skrivet av Känsligt
En försiktig/känslig undran.
Jag arbetar som en ganska ny elevassistent på en skola med barn som tex är döva/blinda med div tillägg som autism etc.
Jag arbetar med en pojke i tonåren som gärna fingrar på sitt kön mest helatiden. Jag och hans tidigare lärare har försökt lära honom att han får göra detta när han är ensam. Jag tycker att det har hjälpt ganska bra.
Nu ska han få en ny lärare och hon tycker att vi ska låta honom vara. Han är väldigt spänd och överaktiv, och hon tror att om han får utlösning kanske han blir lugnare. Jag tyckar att det känns lite obehagligt och onaturligt och vill inte vara med i detta. Vad har ni för åsikter? Är det rätt att han ska få onanera eller ska jag propsa på att han ska göra detta när han är ensam? Jag är som sagt ny inom området, men det känns helt enkelt inte bra att låta honom hålla på, kanske jag är prydd. Vad tycker ni? Ska jag opponera mot läraren eller inte låtsas om något?
Svar på tråden: Någon som jobbar med tex förståndshandikappade?

tror som du

att man måste lära honom att detta är något som man gör när man är ensam, t.ex om han är på toa är det okey, men inte om han vistas bland andra. Absolut har du rätt tycker i alla all jag (som också jobbar med utvecklingsstörda fast barn) att onanera gör man när man är ensam, fast jag tycker inte man skall gräla på honom utan visa in honom på toa. Och jag tycker inte alls du är pryd utan det är viktigt att lära honom ett accepterat beteende, fast jag vet att det är svårt speciellt om ingen tidigare har visat honom vägen, det är alltid svårt att lära om för personer med utvecklingsstörning.
Skrivet av    lisa

Har ingen erfarenhet, direkt

Men självklart ska han inte få onanera eller \"ta på sig själv\" bland folk. Oavsett om det skulle vara bra för honom eller inte så är det inte ett socialt accepterat beteende att springa omkring bland folk och onanera. Han är snart vuxen och fortsätter han med det kommer han förr eller senare att bli tagen av polisen som blottare eller för sexuellt ofredande. På vilket sätt skulle det vara bra för honom? Nej, jag tycker att du ska stå fast vid att sånt får han hålla på med när han är för sig själv.
Skrivet av    maisy

Du har rätt

Ska prata med läraren om detta, det är inte acceptabelt och kommer säkert bli ett stort problem när han blir äldre om han tillåts det nu. Svårt bara att säga emot någon som tycker att hon vet bäst i allt :-( Tycker hennes tankar och metoder är helknäppa ibland...
Skrivet av    Känsligt

Ja...

...det är jättesvårt att få honom att förstå, och han är så otroligt fixerad och försöker lägga sig ner överallt. Dessutom kan man inte släppa honom med blicken, så han får aldrig chans att vara ensam. Läraren tycker typ synd om honom. Skönt att jag inte är pryd iallafall :-) Jag är som sagt ny inom området och det är svårt att veta vad man kan kräva och var gränser ska sättas, men det här kändes totalt fel.
Skrivet av    Känsligt

Artiklar från Familjeliv