Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

*suck*

Skrivet av Smörblomman m Leo
Nu är jag uppgiven.
Jag har testat att bara ge Leo ersättning tors, fre, lör och även imorrn.
Sen ska jag testa att amma honom igen för att se hur hans allmäntillstånd blir.
Han har vart enormt kinkig och jag funderar på om min mjölk är "trög-flytande" plus att jag kanske käkat ngt dåligt som gett honom jobbig magknip.
Nu sover han 3-4 timmar i sträck, när jag ammade vaknade han flera gånger och hade ont eller var orolig. Jag har gett honom ersättning iom hans reflux i samband med amningen så han har ju fått i sig ordentligt. Men ändå funderar jag på om det kanske vart för lite ändå.

Jag har verkligen funderat på om jag ska ge upp amningen i några månader tills han lugnat ner sig ordentligt efter allt stul med reflux o svår amning.
Men tårarna börjar rinna på mig samtidigt för jag VILL INTE.

Om han inte reagerar i magen på måndag när jag ammat honom så ska jag boka tid på amningsmottagningen och sen kanske ringa en hjälp-mamma på amningshjälpen och kanske be om hembesök.

Men *suck*! Jag vill ju amma min lilla krabat. Det är ju såå mysigt.

Ville bara skriva av mig.
Svar på tråden: *suck*

Du

kan ju kontakta amningsmottagningen/en hjälpmamma i vilket fall. Om du håller upp med amningen i flera månader blir det nog svårt att få igång den igen sedan skulle jag tro. :( Jag tycker det verkar konstigt om din son inte skulle tåla din mjölk. I alla fall om du äter helt mjölkfritt, undviker lök, stark mat och gasbildande mat som bönor, kål, ärtsoppa etc. Av vilken anledning är du vegetarian? Du kan inte överväga att äta \"vanlig\" kost medan du ammar? Vegetarisk kost innehåller väl mycket soja t.ex. och det är många barn som reagerar på det. Och bönor, linser och mycket sådant kanske kan ge gaser... Tror inte din mjölk är trögflytande, däremot kanske den rinner till lite saktare än vad din son blir nöjd med. Men de problemen kan säkert en hjälpmamma ge dig råd om. Jag har ju fått tillmata också (pga dålig viktuppgång) men jag har enbart gett bröstmjölk (har i frysen). Jag skulle inte våga byta ut en enda amning mot bara matning, jag ammar först och matar sedan. Om din mjölk rinner till sakta eller du inte har tillräckligt så är ju det bästa att amma mera så produktionen ökar. Om du ätit bra kost och Leo rapas ordentligt så tycker inte jag det låter vettigt att han inte skulle tåla din mjölk. Det tror jag bara inte på. Han har ju legat i din mage i 9 månader, klart din mjölk är bäst anpassad till honom. Att han inte är ledsen när han får ersättning kanske beror på att han inte blev mätt ordentligt när han ammade? Eller att du äter något han inte tål. Det här är bara lite tankar från en annan oerfaren mamma. Jag är ju absolut ingen expert på amning men jag vet hur det är när man VILL amma men tvivlar på att man kan. :(
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

Oj...

trodde jag var i ankomstgruppen. *vilsen* Här kan du ju få svar av folk som kan mycket mer än mig... *s*
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

tycker inte

att du behöver börja äta kött bara för att du ammar! Det finns mycket bra vegetarisk mat som inte är gasbildande men ändå innehåller mycket protein, blackeyebönor tex ger inte gaser, quinoa är superbra (finns även i mjölform som man kan tillsätta i pannkaka, paj, pizza mm för att öka proteinhalten), gott och nyttigt! Dessutom finns det ju en hel del quorn och sånt (om du är lakto ovo dvs), det är ju inte så gasbildande heller. Om du dessutom äter bröd, ris eller pasta till blir det en jättebra proteinkälla. Finns för övrigt ett bra häfte som heter Grön Barnmat och kan beställas hos amningshjälpen som äver ger råd om amning och grön mat. Sedan kanske du redan visste allt det här =) men, men, nu har jag delat med mig av det jag vet i alla fall! Hoppas det löser sig med amningen! Kram
Skrivet av    Green is the new black!

hur e de me

soja korv osv. Jag har verkligen funderat på det, ger det problem kanske? Han tål ko mjölk iom att hans tillägg innehåller komjölk. Jag lever tillsammans med en vegan, men själv äter jag kött. Det blir dock väldigt mkt veg/vegan mat här hemma. Jag undviker soja i dess renaste form (mjölk, glass m.m.) men funderar på om den veg mat som innehåller soja kan ge honom problem med magen.. Har du nån koll?
Skrivet av    Smörblomman m Leo

jag upplever inte

att det gör min bebis dålig i magen på något vis. men fråga inne på \"grönt är skönt\"-snacket om du vill.
Skrivet av    green is the new black

TACK

det tänkte jag inte på!
Skrivet av    Smörblomman m Leo

Artiklar från Familjeliv