Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ögoninflammation...

Skrivet av -Milou-
Nu har pärlan fått ögoninflammation. :( Antagligen för att han är nedsatt i sitt immunförsvar efter allt han varit med om.

Han har alltid haft trånga tårkanaler och jag har varit tvungen att torka grått "klegg" ur hans ögon varje morgon. Ibland har ögonlocken varit röda på insidan och det "grå klegget" blivit lite gulaktigt. Han har en liten tendens till entropion, men har inget hårstrå som ligger mot ögat, det har vi kollat upp. Men han är "trång" i sina ögonlock. Då har han på vet\'s inrådan fått noviform i några dagar och ögonen har blivit bra igen.

Idag på morgonen så var han kleggig och när han skulle "torka sej" (själv, med framtassarna) så pep han till. Likaså när han stod på huvudet på balkongen och gnodde sej efter frukosten. (Torkade munnen) Då pep han också till och jag ser då att högra ögat är svullet. (Ögonlocken, inte själva ögat) och han kisar med det. Rött inuti, ömt och svidigt var det. Så mycket har det aldrig varit förr, han har aldrig varit svullen i ögonlocken. Men efter 2 doser med noviform så är det inte så svullet mer, men klegget är (gult från salvan) fortfarande inte grått, utan ser inflammerat ut. Stackaren, han har väl haft nog med elände nu? Lid lite med honom? Han, som inte ens får käka annat än foder i små portioner och kokt ris/färs. (Så inte magen kraschar igen)

Inget gott kex/frolic/köttben åt honom som "tröst" alls. *ler lite*

(Fan vad man kan vara fånig med sin hund? Stans mest missförstådda rosa pudel i fel kostym...)

Nu ska vi ut på lång kvällsprommis, prinsen är hos sin pappa så pärlan och jag får rå oss själva...

Svar