Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej !

Skrivet av KA
Jag behöver lite kloka synpunkter från er med erfarenhet.... Vi har i bekantskapskretsen ett par vars fjärde barn är utvecklingshämmat. Han är drygt 1 år och kan inte sitta, man misstänker blindhet och vet inte om han hör, mm. Familjen och framför allt föräldrarna har det svårt. Vi har bett dem höra av sig om de vill ha hjälp men hittills inga signaler.
Vi kommer från helt olika kulturer vilket också gör det extra svårt för dem, tror vi. Vad säger ni med erfarenhet : hur eller på vilket sätt ska man visa att man vill hjälpa till ? Trots kulturella och språkliga svårigheter.....
Svar på tråden: Hej !

Bjud hem syskonen till er

så att de kan ägna sig helt åt det lilla barnet ibland, det kanske vore värdefullt?
Skrivet av    Helena B

Hej !

Jo det kan man ju tänka sig. Det är ju svårt att veta vad de tycker är svårast att hinna med - det utvecklingshämmade yngsta barnet eller de äldre syskonen ...
Skrivet av    KA

Hej

Svårt med kulturella och språkliga olikheter. Vi har ett litet barn med ett syndrom och mitt råd är att inte bara be dem säga till om de behöver hjälp, för det kan det vara väldigt svårt att be om. Ge i stället tydliga förslag (om det inte känns för påträngande): Vi vill bjuda er på middag nån kväll den här veckan, passar fredag? Vi ska på teater med våra barn, ska vi ta med era storbarn? Ja, liksom komma med förslag om tider och så bestämma direkt. Lycka till!
Skrivet av    Sara med N-01 & V-04 (CDC)

Hej !

Ja, det anande jag att man kanske ska vara mer konkret.... Det känns svårt att veta vad som är bra eller mindre bra, man vill varken avstå från att hjälpa till eller \"ta över\" helt, om du förstår hur jag menar. Tack för rådet !
Skrivet av    KA

Artiklar från Familjeliv