Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Gravid och provanställd

Skrivet av Anso W med 3
Är arbetsgivaren skyldig att anställa en gravid tjej efter provanställningen om de är nöjda med henne, eller kan de anställa en annan tjej som just nu är timanställd istället? Den gravida ska ha barn om 4½ månad och har börjat känna av lite foglossning och jag förstår om arbetsgivaren inte vill anställa en som snart kanske blir sjukskriven, men jag har för mig att det inte är ett skäl att neka någon anställning.
Svar på tråden: Gravid och provanställd

Tror att

man inte behöver ange något skäl till att inte förlänga provanställning. Alltså kan man inte veta om den gravida inte får fortsatt anställning p g av graviditet eller inte. Annars är väl inte graviditet någon skäl att neka anställning men som sagt, det är lite speciellt med provanställning.
Skrivet av    Anonym

man är inte tvungen...

...att anställa någon provanställd som arbetsgivare. Man behöver inte ens ange en orsak till varför inte provanställningen övergår i tillsvidarejobb.
Skrivet av    maria65:a

Vet arbetsgivaren om?

Att hon e gravid? Isåfall kanske hon kan \"dölja\" det tills hon är fast. Lite taskit kanske, men dom e hårda mot arbetarna så varför inte av hård tillbax! Hoppas hon får det!
Skrivet av    MiMA me Adam & Elias

Artiklar från Familjeliv