Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hur säger ni?

Skrivet av 3 barns mamma varav en ängel
jag var i våran lilla lokala affär idag med Erik för första gången. Det blev en lång sjukhusvistelse pga olika komplikationer så vi kom hem för 2 veckor sedan. Erik föddes 26/7-05 och är alltså nu 2 månader. men i affären så sa folk åhh vilken liten nyfödd, han kan inte vara många dagar han måste vara precis nyfödd.
Jag kände att jag fick tala om för dem att han var 7 veckor för tidig och att han nu är 2 månader. Hur har folk reagerat runt omkring er? Hur säger ni när någon undrar?
Erik väger för övrigt 3980 och är 53,5 cm lång, så han är ju normal för att vara född i september som han eg skulle ha varit.
Svar på tråden: hur säger ni?

ja du....

jag har sagt korrigerad ålder ibland när jag inte orkat förklara allt. När Emil var 6 mån och folk i t ex affären frågade hur gammal han var så sa jag 3 mån och ingen reagerade och jag slapp förklara. Gjorde ibland samma sak med Tilda. Givetvis visste alla våra bekanta hur läget var, men i affären frågar ju en del bara för att vara trevliga och då kan man korrigera om man vill tycker jag.
Skrivet av    LM

ja...

De va länge folk trodde milton var yngre än vad han igentligen var. 9 veckor tidig var han och var liten hela första året innan han växte ikapp sig själv så att säga... Jag svarade alltid som det var att han var premis och så och så gammal. De flesta har inte reagerat nåt speciellt, vissa frågade lite... Idag är min premis 110cm lång och 19 kg tung.... och inte ens 4 år, så växa är han bra på och ingen kan idag se att han fick en tidig start.... kram
Skrivet av    -Johanna o co-

Ja du

Ena dagen sa man allt andra dagen så sa man bara den korrigerade tid för man orkade inte ta det långa svaret. Sedan var tjejerna väldigt små de vägde 2 kg och 2,3 kg när de kom hem (födda v 29+3 och 10 veckor på neo). Plus att min ena tjejer har Downs syndrom också så det frågades också om sen ska man inte prata om hur mycket frågor man får bara för att dom är tvillingar. /Lena
Skrivet av    LiAg

Ojsan

Det var svar på hur säger ni? /Lena
Skrivet av    LiAg

Jag sa alltid

när folk kommenterade att han var liten. - Han är * månader, men är för tidigt född. Det räckte så, ibland berättade de då själva att de eller nån de kände hade en premis.
Skrivet av    Annika o Amy 29-3-06

Måste bara

kommentera, så stor elliot har blivit! Söt kille. Hur känns det nu att vara 3 barns mamma? Om drygt ett halvår är det min tur *längtar*
Skrivet av    Annika o Amy 29-3-06

WOW!!

Har helt missat att du ska ha en trea!! GRATTIS!!!!! Jo lillprinsen växer så de knakar, en klimp på snart 8kg är han ju...*S* Han är den saknade pusselbiten som föll på plats lixom, så självklar och aldeles aldeles perfekt....
Skrivet av    -Johanna o co-

Jag säger..

..att hon är 5 månader, men är född 7 v för tidigt och skulle egentligen vara drygt 3 mån. Alla ser så förfärade ut om man inte lägger till att hon är premis, storögda och \"guuud vad liiiten hon är\", så jag säger alltid att hon är prematur.
Skrivet av    *Tina*

Upp till ca 1½ års ålder...

...sa jag både den rätta åldern och den korrigerade. Sen jämnade det ut sig och nu (dottern är 6 år) säger man ju aldrig månader utan bara antalet år, och då blir det ju bara den faktiska åldern som man pratar om.
Skrivet av    Helena V bf 10/11

Olika

Det beror på dagsform och på vem som frågar. Ibland ljuger jag helt enkelt, jag har inte alltid lust att prata om jobbiga upplevelser med främmande tanter på konsum... Det gör jag fortfarande, fast Elsa numera är 19 månader (17 korr). Hon är så liten, och rätt sen motoriskt och så, och jag har inte alltid lust att förklara för främlingar varför hon inte gör Mollbergare med skruv eller skriver haiku-dikter på klassisk grekiska än. Oj, värst vad taggig jag lät nu då! För det mesta säger jag faktiskt precis som det är.
Skrivet av    Malin med Elsa

Jag säger

fortfarande att Folke är 7 veckor tidig, trots att han är 9 månader och är ikapp det mesta. Blir nästan arg på mig själv, för det känns som om jag använder det som någon ursäkt till att han inte kan krypa, trots att han är duktigare än många andra på att gå (när man håller i hans händer).
Skrivet av    Maria med Folke

Beror på om jag orkar eller har lust

Oftast förklarar jag att Jakob är född 8 veckor för tidigt. Det händer att jag nänmer det om min nästan 5-åring också. Jag antar att de alltid kommer att vara prematurer i mina ögon.
Skrivet av    Maja, Anton o Jakob