Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ny+dåligt informerad!

Skrivet av edelweiss
Vi fick en kille för 2 månader sedan, på bb upptäckte man att höftet "eventuellt" knäpper och man skulle kolla upp det närmare 5 dygn senare! Läkaren då sa att allt var ok!
Nu var vi på 2 månaders kontroll och då sa läkaren igen att vänster höft knäpper! Han skrev en remiss till ortopeden,och nu väntar vi bara!
Av läkaren fick vi ingen mer information, och kom ej på att fråga då i denna stund, men nu har jag ju börjat undra över vissa saker! Är det ok med baby massage som vi gett sedan födseln mot kolik, man trycker upp knäna mot magen, sträcker sedan ut och skakar???? Skall man bära honom på nåt speciellt sätt? E det illa att ha honom sittande gränsle över ett ben? (har honom så i bland,då magen kniper) Förekommer det ofta att ingen åtgärd behövs då det knäpper?? jag vore tacksam om nån här inne kan svara!
Svar på tråden: Ny+dåligt informerad!

Sjal!

Kan tipsa om att bära i sjal! Då sitter benen i grodposition och det främjar läkandet av höfterna. Höftledsluxation finns knappt i Afrika t ex delvis pga att de bär i sjalar. Vad gäller massage så har jag ingen aning. Kan du inte ringa till ortopeden på närmaste sjukhus och fråga? Kika även in på http://come.to/luxation där du kan få lite tips!
Skrivet av    Heidi & Myra

Artiklar från Familjeliv