Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Välja själv??

Skrivet av Nettis
Hej!
Min sambo har en dotter på 12 år. Hittills har hon varit hos oss varje helg och alla lov. Hon bor i en annan kommun 4 mil bort. Nu har hon plötsligt börjat säga att den här helgen kommer inte jag. Skall barnet få styra när den vill komma eller kan föräldrarna bestämma detta??
Svar på tråden: Välja själv??

Tja...

Man brukar ju säga att när ett barn fyllt 12 så lyssnar man mer på deras önskan, och domstolar går t.ex. sällan emot en 12-årings vilja när det gäller umgänget, om barnet anses vara moget att ta sådant beslut.
Skrivet av    Eva-Ley

De vuxna skall bestämma

men först efter att ha tagit del av barnets önskan. Barnet kan allt efter tiden gå bidra mer och mer i denna process och tillslut är målet att hon skall kunna fixa beslutet själv.
Skrivet av    Jämställd pappa

Hos oss har boföräldern vid 12-årsdagen (senaste)

lovat Dottern att få bestämma själv... Det har blivit ett flertal resor och boenden på deras ort utan att vi setts ELLER bara setts några minuter (det senare var okej enligt LKänsrättens medlare senast, så det är väl så det blir???)
Skrivet av    \\\\\\\\\\\\\\\\AJ aj

Var kommer alla snedstreck ifrån???

... på en och samma gång (kunde inte hålla mig)... Om jag pratar med Dottern, som ringer ofta, och mamman kommer hem till dem måste Dottern nervöst bryta på en gång, hon verkar inte \"våga\" prata längre. När hon ringer och mamman ör i bakgrunden låter Dottern arg och anklagande, \"allt\" är ibland fel vad jag säger och gör
Skrivet av    AJ med Dottern aj, 12 år...

Artiklar från Familjeliv