Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

avancerad engelska

Skrivet av Mia
Hej!
Jag övertog förra veckan en kurs i avancerad engelska i en åtta och det gikc inte bra alls. De var inte intresserad av någonting jag la fram. Nån som har några tips vad man kan göra på lektionerna i detta språkvalsämne?
Svar på tråden: avancerad engelska

Kolla på...

lektion.se, där finns det massor av tips! En annan idé är att ta en lärarhandledning/idébok till _svenska_ och genomföranågon av de uppgifterna på engelska. Åttor kan tyvärr vara ointresserade av det mesta, och om de saknar den förra läraren kan det bli ännu värre... Det kanske är bäst att du bara ger dem en uppgift nästa gång?!
Skrivet av    Jessika

Harry Potter

Varför inte ta och läsa den nya Harry Potter som ännu bara finns på engelska? Variera mellan att läsa högt för dem och låta dem läsa. Rita bilder till det som händer. Bygga läsepussel (klipp i sär en sida så det blir några meningar på varje lapp och låt dem sedan försöka pussla i hop texten igen).
Skrivet av    Sofia*

bra ide

men kanske lite för tjock bok? Vad skulle man kunna ta annars för bok som ärt tunnare tror ni?
Skrivet av    Mia

Fundering

Åk 8 hmmm. Varför inte ge dig på Bilbo? Den är ganska lätt i språket faktiskt, och inte så tjock. det har nyligen kommit ut en bok som påSvenska heter \"Snygg\". Den hade nog passat väldigt bra, den är fängslande och bra och helt rätt i åldern. OCh dessutom har inte alla de möter redan läst den, i alla fall inte på engelska. Narnia kommer ju snart på bio, igen. Den första boken där heter The Lion, the Witch and the warderobe. Den hade nog också passat bra. det gäller ju att hitta något som går över könsgränser och alla andra gränser som ju finns i ett klassrum. Men den jag nog hade valt i ditt läge (om du nu ratar Pooter, jag tycker inte det gör något om man inte hinner genom hela) är nog hitchikers guide to the galaxy. den går hem hos alla!
Skrivet av    Sofia*

Artiklar från Familjeliv